С чужда пита помен: Възмутени кюстендилци: Шефът на овощарския институт в Кюстендил д-р Домозетов черпи с държавни пари за ЧРД

Filed under: Кюстендил |

За капак съветникът Младен Ризов го предлага за почетен гражданин
226-01-06  Dimitar Domozetov

Шефът на Института по земеделие в Кюстендилд-р Димитър Домозетов с държавни пари посрещна 65-годишнината си, въпреки че рожденият му ден бил преди 3 месеца, коментират възмутени кюстендилци. Почерпката за личния празник на директора някак си „съвпаднала” с честванията по случай 85 години от създаването на института. Така професорът направил две в едно, използвайки бюджета на овощарския институт, за да почерпи десетките си гости на празника. Като капак на всичко от вчера стана ясно, че общинският съветник от Кюстендил Младен Ризов предлага шефът на Института по земеделие проф. д-р Димитър Домозетов да стане почетен гражданин. Идеята му е написана черно на бяло в докладна, която намира място и в дневния ред на предстоящата сесия.
„Направо се изумих, рожденият му ден е минал преди толкова месеци, а той използва професионалното честване от създаване годишнината на института -85, за да си го празнува“, възмутиха се присъстващи. Това дори било и отразено в поканите, изпратени до представителите на регионалните структури.Най-вероятно, за да не пропуснат с подаръци земеделския спец, предположиха хората. Масово присъстващите носеха книги, картини и какво ли не, с пожелания за здраве и щастие на „рожденика“.

Digimax A50 / KENOX Q2

„Това смятам, че е прекалено. Как може да черпи с чужда пита? Да е черпил, когато трябва. Два пъти в годината не сме се раждали, прекалено е“, възмущава се млада кюстендилка, присъстваща на двата празника.
Домозетов е роден през 1949 г. в село Пиперков чифлик. Завършил е в Бургас медицинско училище, после във ВМИ-София за рентгенов лаборант и Селскостопанска академия със специалност агроном-полевъд. Става доктор на селскостопанските науки. Женен.Преди 11 години Домозетов бе и кандидат за кмет. Той е известен с лирическите си отклонения. Пише стихотворения за плодовете и дори ги чете публично на празниците на черешата и на плодородието.

Опитите ни да се свържем с д-р Димитър Домозетов не дадоха резултат. Той запазва правото си да изрази своята позиция на страниците на вестника.

Снимка:

1.  Димитър Домозетов

2. Младен Ризов

Spread the love