Водачът на ББЦ в Кюстендил Петър Петров: Навръх изборния ден ми се роди трета внучка, миньорите не са гласували под строй, а по съвест

Filed under: Кюстендил,Общество |

Дъщерята на Мая Манолова – Ралица: И в Германия животът е тежък

Избирателната активност в Кюстендилски избирателен район към 17 ч. вчера бе 36,48%. В община Кюстендил са гласували 21 748 души, или 32,51%. Ето как гласуваха основните политически фигури в Кюстендил.

 

Петър Петров, водач на листата на ББЦ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

–         Г-н Петров, за какво гласувахте?

–         Гласувах за доброто на България, вчера ми се роди третата внучка и за тях гласувах – за младите хора, защото смятам, че те трябва да живеят в България. Ние от ББЦ се борим за икономически растеж, за да се подобри животът на младите хора. Ще работим за откриване на работни места, да има по-добро заплащане и сигурност в страната. България трябва да излезе от дъното като последната държава от ЕС.

–         Говори се, че са Ви сложили на първо място, за да строите миньорите да гласуват за ББЦ?

–         Това не е вярно, миньорите са достатъчно грамотни хора, те ще гласуват по съвест. Аз съм изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол” и мисля, че сме се доказали в областта и сме разкрили най-много работни места. И нека сами хората да преценят за кого да гласуват.

–         Откъде очаквате да дойдат повече гласове – от Кюстендил или от Бобов дол?

–         Очаквам гласове от целия регион. Сигурен съм, че ще бъда един от следващите депутати в Народното събрание.

–         Какво е първото нещо, което ще направите там?

–         Първата ни задача ще бъде да направим стабилно правителство. Вярвам, че ще се стигне до консенсус, защото повече от пет партии ще бъдат избрани в парламента. Ще има договореност между всички политически сили.

 

Мая Манолова, водач на листата „БСП лява България”:

Гласувах за спокоен живот в Кюстендил

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Гласувах за по-доброто бъдеще на България и на Кюстендил и за възможността хората да живеят спокойно, да имат нормални доходи по родните си места. Доколкото ми е известно, има жалби за купуване на гласове. Полицията е арестувала жители от квартал ”Изток” и от едно село.

 

Ралица Манолова, дъщеря на Мая Манолова:

–         Харесва ли ти животът в България?

–         Харесва ми, да. Живях и в Германия, където учех, и разбрах, че животът там не е по-лесен. Предпочитам да ми е трудно в родината, отколкото някъде навън. Всички трябва да се опитаме да живеем тук, в България.

–         Нали се досещаш, че зад гърба на майка ти е тихо и на завет по-лесно се живее?

–         Не бих казала, че при мен не е проветриво, понякога и повече от допустимото. Но всички трябва да се справяме и да разберем, че от нас зависи да живеем по-добре. И ако това стане – ще дойде и промяната.

 

 

Ирина Репуц, водач на листата на Реформаторския блок:

Първото, което ще направя в парламнта, е да предложа нов закон за образованието

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

–         Гласувах за доброто на българския народ, продължавам да казвам, че то е възможно, а и още повече като председател на Християндемократическата партия това е нашето мото. Необходимо е да бъдем принципни и морални и най-сетне да извършим тези реформи. Много ми се иска българите да гласуват по съвест, а не да си продават гласа. Първото нещо, което ще направя в парламента, е да работя върху Закона за образованието. Нужен е нов Закон за образованието, модерен, който да промени изцяло стария. Да има качествено образование за децата ни. Трябва да се направят спешни промени и в съдебната система. Това е основополагащо.

 

 

Иван Андонов, ОбС шеф в Кюстендил и №4 в листата на БСП:

Ще дойдат по-добри времена

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Гласувах за една по-добра България, за по-добро бъдеще на народа, за една държава с добро образование и култура и за един достоен живот в подредена държава. Сигурен съм, че преходът ще свърши и ще дойдат по-добри времена за България. И да отидем там, където ни е мястото – сред напредналите страни в Европейския съюз.

 

Адв. Красимир Руев, водач на листата от коалиция АБВ:

Гласувах за №2 дупничанката Десислава Димитрова в преференциалната листа

227-12-01  krasimir ruev-abv copy

–         Г-н Руев, за какво гласувахте?

–         Гласувах с бюлетина 14, но с преференция отбелязах №2(На второ място е Десислава Димитрова от Дупница, педагог, работи като учител в ОДЗ „Слънце“), защото не искам моето присъствие в парламента да е резултат на личен глас. Ако бъда избран, това ще е в резултат на моите избиратели, а не на самия мен. Гласувам за преуспяваща нация, за силна държава и за достоен живот. Да се върне даржавата на народа, на суверена и да се създадат такива условия за живот, които да внушат на всеки – и този, който държи съдбата си в ръце, и на този, който разчита в известна степен на държавата, защото е социално слаб или възрастен, или е болен.

–         Какво е първото нещо, с което ще се захванете в парламента?

–         Първо, ще отида на работа, второ – ще се извиня на съпругата си, защото предстоят дълги дни на отсъствие от семейството. Още първия ден ще направя преглед на законопроектите, предложени от служебното правителство, за да се набележат приоритетни закони, а не да започваме отново. Ще се захвана с проблемите на съдебната система и на данъчното законодателство. В тази област смятам, че ще бъда най-полезен.

Снимките:

1 Петър Петров

2 Мая Манолова

3 Ирина Репуц

4 Иван Андонов

5 Адв. Красимир Руев

 

Spread the love

Коментар за: Водачът на ББЦ в Кюстендил Петър Петров: Навръх изборния ден ми се роди трета внучка, миньорите не са гласували под строй, а по съвест

  1. Петров, нема ли да купиш памперс на сино ти дето излъга моми4ето да го роди? Ти си един безсрамник и господ ще те наказва

    gosho
    2014/октомври/06 at 18:25 PM