Българин загинал при верижна катастрофа в Гърция

Filed under: Свят |

Идваше като луд с над 100 км, удари се в колите, минаваше и не спираше, свидетелстват група българи, които се връщали от Италия

228-20-01-TIR-katastrofa

Петима души са загинали, сред които българин, а 30 са ранени при верижна катастрофа в Северна Гърция.

Най-малко 40 автомобила са пострадали при верижната катастрофа на магистрала «Егнатия», причинена от 39-годишен чуждестранен шофьор на камион с румънска регистрация, съобщи агенция «Синхуа», позовавайки се на местните власти. Шофьорът, който бил арестуван, твърдял, че спирачките на камиона му отказали.

Самоличността на жертвите не беше оповестена. Местната полиция съобщи, че от мястото на катастрофата са извадени телата на две 53-годишни гъркини, 42-годишен мъж и български гражданин. От напълно изгоряла кола било извадено овъгленото тяло на мъж. Една от жертвите починала от раните си няколко часа по-късно по време на операция в близка болница. Според медицински източници в тежко състояние са жена, две деца – на шест месеца и две години, както и друго дете.

По първоначални данни камионът се блъснал в една от колите, които били спрели в отсечка, където пътят се стеснявал поради ремонтни работи. Според очевидци в района не били поставени ефикасни предупредителни знаци.

Шокиращи са описанията на свидетелите на катастрофата, между които има и българи, съобщава „Български новини“. „Идваше като луд, с над 100 км. Удари се в колите, минаваше и не спираше”, твърдят група българи, които се връщали от Италия с ван.

Шофьорът, виновник за катастрофата, признал пред полицията, че забелязал работници да размахват флагчета, за да предупреждават водачите, но спирачките на камиона му отказали.

По-рано бе съобщено по сведения на очевидци на катастрофата че тирът е с българска регистрация, а шофьорът е румънски гражданин.

 

Снимка:

Около 40 автомобила са смачкани от тира убиец.

Spread the love