Съблекалнята на „Рилски спортист“ заприлича на лазарет, четирима с травми

Filed under: Спорт |

229-23-03-VASIL-Simeon Iliev se darji za taza...

На същинска полева болница заприлича съблекалнята на баскетболния „Рилски спортист“. Тимът на Росен Барчовски спечели два престижни приятелски турнира – в Македония и за купа „Самел-90“, а в третия – за купата на община Стара Загора, остана втори с една победа (над „Ямбол“) и две поражения – от „Лукойл Академик“ и домакина „Берое“.

За двете загуби се оказа, че има обективна причина – четирима основни играчи на състава лекуват различни болежки. Капитанът Йордан Бозов и американският плеймейкър Джулиан Норфлийт имат травми в глезена, новоизлюпеният национал Илиев падна лошо на таза си в проверката със старозагорци, а Върнън Тейлър пострада в същата среща.

Очакванията на медицинския щаб на самоковци са все пак четиримата контузени състезатели да бъдат възстановени до края на седмицата и да са на разположение на треньорския щаб за финалната фаза от подготовката и началото на сезона в Националната баскетболна лига.

В първия кръг от първенството (на 11 октомври) „Рилецо“ извади късмет и ще почива, а във втория – на 18 октомври, приема тима на „Спартак“ (Пл) в „Арена Самоков“.

 

На снимката: Симеон Илиев-Чайката се държи за таза след тежкото си приземяване в проверката с „Берое“.

Spread the love