Силвия Кацарова запали Банско с „Огън от любов” на концерт в чест на 102 г. от освобождението на града, кметът Икономов награди победилите от „Детето риболовец без дрога“

Filed under: Актуално от днес,Банско |

Детско-юношеската школа към ФК „Банско” игра демонстративна среща в чест на празника, за втора поредна година Адриана Цанева и Людмила Бързанова организираха  „Международен пленер Банско 2014”

230-07-01  IMG_9755 copy 230-07-01  IMG_9817

Концерт на фолклорни състави към читалище „Никола Вапцаров“ и на звездата Силвия Кацарова беше кулминацията на честванията на 102-рата годишнина от осбождението на Банско.

230-07-01  IMG_9834

Българската Тина Търнър подпали сцената и накара публиката да запее с нея вечните хитове „Огън от любов“, „Големият кораб минава“, „Топъл дъжд“, „Обещай ми любов“ и други.

Заключителните чествания по повод освобождението на Банско започнаха с тържествена света литургияв църквата „Св. Троица“, на която присъства и Неврокопският митрополит Серафим. В 10.00 часа във всички училища в общината беше издигнат националният флаг. Пред паметника „Банско помни героите“ премина ритуалът по полагане на венци и цветя в памет на титаничния подвиг на падналите за свободата. Стотици балони полетяха в небето над Банско, пуснати от децата на НУ „Св. Паисий Хилендарски”.

230-07-01  IMG_9954 230-07-01 IMG_9889

Кметът Георги Икономов, зам.-кметовете Сашка Въчкова, Александър Мацурев и Стойчо Баненски, председателят на ОбС Владимир Колчагов, митрополит Серафим, общински съветници, учители, ученици и общественици склониха глава пред саможертвата на своите предци.

В своето слово градоначалникът припомни, че духът на Хаджи Кандит Дагарадин, на Радон Тодев и неговите четници, на Хилендарския монах Паисий и Неофит Рилски, на Димитри Молера и Хаджи Вълчо и на стотици други знаменити предшественици и днес закриля Банско. Той призова своите съграждани да бъдат заедно и заедно да работят за просперитета на родния край.

В чест на празника на Банско гражданите и гостите на града се забавляваха с демонстративна футболна среща на детско-юношеската школа към ФК „Банско”, организирания за втора поредна година от Адриана Цанева и Людмила Бързанова, със съдействието на община Банско, „Международен пленер Банско 2014” и Риболовния турнир „Детето риболовец без дрога“. Състезанието се проведе на язовир „Белизмата“, а кметът Георги Икономов награди победителите Петя Петрова, Асен Спасов, Яне Гърбев, Емил Колчагов и Георги Златев.

Spread the love