В Кюстендил: Избраният за депутат от ББЦ инж. Петър Петров: Първата ми работа като депутат е да предложа промени в Изборния кодекс срещу явлението „Бат Сали”, не искам министерски пост

Шефът на ТЕЦ „Бобов дол” излиза в неплатен отпуск, докато изпълнява ангажиментите си като народен представител

Digimax A50 / KENOX Q2

Избраният за депутат от коалиция „България без цензура“ от 10-и МИР – Кюстендил инж. Петър Петров благодари на всички 7539 души, гласували доверие в неделя. „Ние спечелихме един мандат с 21,82% и така коалицията се нареди на трето място в областта. Определянето на мандатите бе съпроводено от много чакане. Резултатите с имената ще излязат в неделя, но аз съм абсолютно сигурен, че съм депутат по простата причина, че вторият след мен Васил Иванов получи преференции от 1098 гласа срещу моите над 5000 гласа, тъй като неотбелязаните преференции отиват към моя мандат заради това, че съм водач“, каза инж. Петър Петров. Той благодари на всичките си коалиционни партньори. Инженер Петров заяви, че за да овладее явлението „Бат Сали”, веднага след като положат клетва, депутатите от 43-тото народно събрание първата им работа трябва да бъдат промени в Изборния кодекс. „Идеята е да не се получават такива аномалии, тъй като в един предишен мандат Димитър Чукарски от РЗС влезе като депутат от Кюстендилска област по същия начин. Задавам си въпроса защо всичко това се случва в Кюстендилска област? Дали не е обречена, че когато не достигат, да идват тук – сега гласовете от Турция, а преди за РЗС“, недоумява инж. Петров.

Той бе категоричен, че коалицията от партии „България без цензура“ е за сформиране на широко центристко дясно управление, където да има поне 140 депутати, за да има мнозинство. „Могат да се водят преговори с всички партии с изключение на „Атака” и ДПС. БСП засега са в пълна изолация, т.е. искат да са в опозиция. Предстоят преговори с първата политическа сила, която е БСП. Преговорите с нас са насрочени за 18 октомври. В тях ще участват съпредседателите Кънчо Филипов, Румен Йончев, Светлин Тончев. Ние искаме да имаме едно болшинство 140 депутати – център-дясно“, заяви Петър Петров.

Иначе петима са депутатите от ЛИДЕР, а формата на коалицията е 8:5:2, като две места са за земеделците от коалицията. На въпрос дали би приел министерски пост в сферата на енергетиката, инженерът заяви, че не би го приел. Той се вижда по-полезен с експертните си познания в комисията по енергетика към Народното събрание. „От тези петима депутати, които сме от ЛИДЕР, трима сме в сферата на енергетиката и мисля, че съм по-полезен там. Не искам изпълнителна власт“, каза още Петър Петров.

Новият народен представител се обяви за работещ кабинет и припомни, че коалиция ББЦ не искат на всяка цена министерски постове. „Настояваме за разкриване на нови работни места и ръст в икономиката“, добави Петър Петров. Според него енергетиката трябва да се стабилизира, за да излезе от кризата, в която се намира в момента.

Влизайки в парламента, той ще излезе в неплатен отпуск, тъй като е изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол”, а същевременно и е управител на още 10 фирми като „Златно пиле” –Монтана, „Екоенергия холдинг” и други. “Всяка година си подавам декларация пред Сметната палата като организационен секретар на ПП ЛИДЕР, имуществото ми е публично, не дължа никакви данъци на държавата“, каза Петров.

Амбицията му до 31 декември да бъде завършена втората сероочистка, тъй като по този начин ще заработят и трите блока на ТЕЦ „Бобов дол” и да бъдат назначени на работа нови между 200 и 250 души. „Ние като партия, която подкрепя бизнеса, искаме своевременно да се плащат парите на фирмите по оперативните програми по инфраструктура и по околна среда, и това ще оправи бюджета какато на Кюстендил, така и на другите общини“, обяви инж. Петров. От партията настояват за данъчни облекчения на фирмите, както и дотации за тези, разкриващи работни места от 5 до 10.

Петър Петров поясни, че от коалицията ще настояват да се изпълни програмата, като обособи туризма в отделно ново министерство. “18% от брутния вътрешен продукт се формира от туризма. Минералната вода трябва да се дава на концесия за всички частни хотели“, добави той.

Снимката: Стоян Стоилов – общински съветник от ПП ЛИДЕР –Кюстендил и новият народен представител от ББЦ инж. Петър Петров

Spread the love

Коментар за: В Кюстендил: Избраният за депутат от ББЦ инж. Петър Петров: Първата ми работа като депутат е да предложа промени в Изборния кодекс срещу явлението „Бат Сали”, не искам министерски пост

  1. А, Петрон не е ли Бат, Сали за Кюстендил. Да не би да е от там, да не би да направи нещо за областта ни. Неграмотен парашутист.

    Бат, Сали
    2014/октомври/10 at 11:38 AM