Доктор Вяра Церовска: ГЕРБ-Перник е най-ощетен от Изборния кодекс, въпреки че печелим убедително в 5 от 6-те общини в областта

Filed under: Перник |

234-08-02 IMG_5269 copy

„Печелим убедително в 5 от общо шестте общини от областта. За ГЕРБ в Перник са гласували 35,29%. Общият сбор от резултатите на партиите, останали на второ, трето и четвърто място, не могат да надхвърлят резултата на ГЕРБ“, обяви на пресконференция д-р Вяра Церовска.

„Резултатите вече са окончателни, ние сме победители с една огромна преднина в областта. 19 955 гласа са за ГЕРБ в Пернишко, сборът на следващите партии не дава сбора на Политическа партия ГЕРБ. Това показва, че хората ни гласуват доверие и отговорност. Това се отнася за всички градове и населени места в област Перник, с изключение на Ковачевци, където сме втора политическа партия след БСП”, това каза областният председател на ГЕРБ д-р Вяра Церовка, която вече е депутат. „Съжалявам, че не всички отидоха да дадат своя глас, това можеше да направи резултата по-различен. Но като национално отговорна партия ще направим всичко възможно България да бъде стабилна и разумна в своето политическо развитие”, каза още Церовска. Тя допълни, че приоритетите, които ще стоят и пред нея като народен представител, ще са свързани с приоритетите на партията. Както и изпълнението на програмата, която е довела ГЕРБ на власт. Според нея изборният кодекс е несправедлив и ГЕРБ-Перник е най-потърпевш от него. Много градове са ощетени, но Перник буквално е пострадал най-силно от този изборен кодекс, заради който ГЕРБ има само един народен представител.
„Искам да благодаря на перничани за високата изборна активност и за разумния избор. ГЕРБ е като „Лудогорец” – винаги играем по-добре, но понякога има друг, който обира славата. Но тази несправедливост ще бъде променена”, каза от своя страна досегашният народен представител на ПП ГЕРБ-Перник Ирена Соколова.
 
Снимка  Първата пресконференция на ПП ГЕРБ в Перник след вота на 5 октомври

Spread the love