Екшън в Спешното отделение: Бивш митничар се нахвърли на дежурните лекари в Благоевград със закани: „Мръсници, баща ми умря заради вас, ще ви избия”

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Пресаташето на болницата Даниел Петров: Мъжът преди време се е лекувал в психиатрията, арестуван е

234-03-01  сградата на СПО в Благоевград

Бивш митничар от Благоевград счупи входната врата на Спешното отделение в града при саморазправа с дежурни лекри. Мъжът, чието име не се разкрива, е със сериозни психически отклонения, преди известно време дори се лекувал в психиатричното отделение на благоевградската болница, казаха източници на в. „Вяра”. По време на инцидента през отминалата вечер той връхлетял в СПО в Благоевград, за да иска обяснение от медиците за това какво е довело до смъртта на баща му, който бил починал преди дни. Мъжът буйствал, крещял и започнал да чупи поред каквото му попадне пред очите. Виждайки се в чудо, лекарите веднага извикали на помощ органите на реда, които в крайна сметка озаптили разярения мъж. Ексмитничарят е арестуван и отведен на разпит в полицията.

234-03-01 Даниел Петров copy

Там той обяснил, че баща му е починал преди наколко дни, по думите му – заради лекарска грешка. „Мръсници, заплатаджии, ще ви избия всичките до един”, викал плачейки мъжът, докато бил подложен на разпит, информираха ни запознати по темата. „Баща ми беше болен от известно време, доведохме го тук, казаха, че нищо му няма и си го прибрахме. На другия ден почина, умря си ей така, защото нямаше лекари да го прегледат”, поуспокоен разкрил към края на разпита си нападателят над спешните медици. Лекарите в СПО са шокирани от случилото се. Те недоумяват как е възможно подобно поведение. „Знаем, че той е с проблеми, но чак пък толкова сериозни не сме предполагали, че има”, казаха те. „Тук няма колеги, които да не си вършат работата, подобни обвинения са абсурдни, ние не можем да носим отговорност за всеки починал”, категорични са лекарите. Пресаташето на МБАЛ в Благоевград Даниел Петров заяви, че мъжът е познат на повечето медици, тъй като преди време се лекувал в психиатрията на болницата. „След като приключи лечението му обаче, той бе свободен, тъй като състоянието му драстично се бе подобрило и не се налагаше повече престой”, лаконичен бе той. След разпита в полицията и преглед при специалист в крайна сметка доскорошният митничар е пуснат на свобода. Той дори уверил лекуващия го лекар, че занапред ще взима лекарствата си редовно, за да не стига до подобни ексцесии. „Въпреки това обаче да знаете – баща ми умря от лекарска немарливост”, казал той.

 

 

Spread the love