Начело с Чимев недоволни блокираха Е-79 при Дупница за 15 минути: Стотици дупничани скочиха на барикадите с плакати:  „Математици ограбиха гласа ни”, „Вън Манолова-Местан”…

Росен Тимчев: Тези, които се гаврят с нашия регион, да кажат къде скриха 11 000 гласа, всеки ден ще е така до победата

234-01-05 199 copy

С плакати „Дупница няма да бъде градът на Бат Сали”,

„Математици ограбиха гласа ни”, „Вън системата Манолова –Местан”, „ЦИК ме измами” стотици дупничани изскочиха на главен път Е-79 в знак на протест срещу Бат Сали. Сред протестиращите бяха кметът Методи Чимев и заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев. На блокадата дойдоха още Румяна Тончева, Росен Тимчев, адв. Милен Попов.

234-01-05 192 copy

„Молим всички, от които зависи това несправедливо решение, да вземат мерки. Да действат бързо, за да стане промяната в полза на всички, които гласувахме. Човекът, за когото сме гласували масово, е хвърлен в небитието. Наложен ни е Бат Сали. Молим за бързи действия, за да се промени системата, докато протестите са мирни, защото не се знае докога ще са такива”, откри протеста Румяна Тончева.

234-01-05 172 copy

„Благодаря ви за това, че сте тук на барикадите, за да кажем, че Дупница не е загубила духа си. Ние ще продължим с тези блокади, ако не бъдем чути. Искам да призова тези, от които зависи, да спрат да се гаврят с нашия и другите региони. Да кажат къде скриха 11 000 гласа.

234-01-05 174 copy

Да не се скатават с някакви си математически формули, защото това е едно безумие. Те знаят, че е безумие. Ще обградим парламента в деня на клетвата на новоизбраните депутати и няма да допуснем Бат Сали в Народното събрание”, сподели на микрофона Росен Тимчев. След него взе думата кметът инж.Методи Чимев: „Само за ваша информация в петък бяха записани над 5000 гласа в подписката.

234-01-05 183 copy

Каузата, която казахме, че няма партийна принадлежност, че няма партийни интереси, беше подкрепена. На областно ниво са над 10 000 гласа. Какво означава, че формулата, по която стана разпределянето на гласовете, не работи. Ние, дупничани, имаме претенции. Искаме народен представител, избран от нашите гласове. Вярвайте, че това, което правим сега, няма да остане незабелязано.

234-01-05 181 copy

За мен народен представител е този, който е избран от народа, а не този, който ти е наложен да те представлява в парламента”, взе думата инж. Чимев. Да подкрепи каузата, беше дошъл и адв. Милен Попов. „Това е една несправедлива, една изключително нагла постъпка, която се прави в момента от ДПС. Да вкара депутат от район, където няма абсолютно никаква подкрепа. Тази демонстрация среща отпор и именно заради това трябва да й се покаже нежеланието. Те могат да си вземат гласове в Турция. На другарката Мая Манолова кой й позволи подкрепа на толкова много секции в Турция?”, бе категоричен адв. Попов.

234-01-05 197 copy

„Няма да спрем, докато не ни върнат мандата. Не го искаме ДПС тук”, сподели Ралица Асенова. „Всичко това е следствие на една много погрешна система. От една страна законът е такъв, а от друга страна е подменен вотът на хората”, сподели инж. Методи Стойнев. Близо до него беше застанал стоматологът д-р Крум Дечев. „Тук съм, защото искам да се промени избирателният закон, който е несправедлив. Така че искам тази кауза да прерасне към нещо много по-голямо”, сподели д-р Дечев. На протеста беше и бащата на адвокат Милен Попов – Трайчо Попов: ”Избирателният кодекс трябва тотално да се промени, за да се оправят нещата.

234-01-05 198 copy

Да се даде ход на кадърните хора да ръководят държавата”, сподели Попов. На протеста беше дошъл и председателят на ВМРО-Дупница Манол Манолов: ”Протестирам заради несправедливото решение на ЦИК. Единственото, което може да се направи, е ДПС да си оттегли депутата”, допълни Манолов. ”Ще се борим до победата. Не трябва да се допуска гражданското общество да бъде подценявано. Никой в Дупница и в Кюстендил не е гласувал, или почти никой не е гласувал за Бат Сали. Така че той не може да бъде депутат от Кюстендилска област. Ние ще продължим действията, докато не се променят нещата”, каза твърдо зам.-кметът Красимир Георгиев. На протеста присъства и Славчо Павлов, който също застава зад каузата.

234-01-05 207 copy

”Ние не живеем в една матрица математическа, а си даваме гласа за това кой кандидат ни е харесал. В един момент заради някакви математически рулетки се поставя човек, за когото почти никой не е гласувал”, сподели Славчо Павлов.

234-01-05 206 copy

Протестиращите спряха за 15 минути движението на главен път Е-79. Протестът ще продължи и утре от 17.30 часа на същото място до победата., споделиха организаторите. А голяма част от тях с автобус тръгнаха на протест пред ЦИК –София.

Снимките:

1 Крум Милев, Методи Чимев, Марушев на портеста

2 Д-р Крум Дечев на протеста

3 Румяна Тончева взима думата

4 Росен Тимчев на протеста

5 Част от чакащите автомобили на пътя

6 Протестиращите сред които Крум Милев, Методи Чимев, Росен  Тимчев, Румяна Тончева с плакати блокират главен път е 79

7 Манол Манолов

8 Кмета на село Бистрица Васил Бански и общинския съветник инж. Методи Стойнев

9 Моменти от протеста

10 Калин Гелев на протеста

Spread the love

Коментар за: Начело с Чимев недоволни блокираха Е-79 при Дупница за 15 минути: Стотици дупничани скочиха на барикадите с плакати:  „Математици ограбиха гласа ни”, „Вън Манолова-Местан”…

  1. Браво!

    малина матеева
    2014/октомври/14 at 9:13 AM