След две години пауза „Бизоните“ спечелиха рекордна 19-а титла

Filed under: Спорт |

Момчетата на Ясен Неделчев напомниха за шампионския си дух и детронираха миналогодишния шампион „Блус“ от София

Благоевград домакин на бейзболните мачове за Купата на България този уикенд

234-21-01-bizonite-bezibol-blagoevgrad0211

Най-титулуваният отбор в българския бейзбол – „Бизоните“, спечелиха рекордна 19-а титла. След две години пауза момчетата на Ясен Неделчев напомниха за шампионския си дух и детронираха миналогодишния шампион „Блус“ от София. Победата за благоевградските бейзболисти е още по-значима, тъй като обърнаха финалната серия от 0:2 до 3:2 победи. Най-напред в мач №4 „Бизоните“ нокаутираха своя съперник на „Портър парк“ в Бачиново с 14:2, като нокаутът дойде в 7-ия ининг.

В петия решителен мач в София „Бизоните“ победиха с 14:5 и с 3:2 победи върнаха шампионската титла в Благоевград. В срещата не игра Ясен Неделчев, но това въобще не се отрази на играта и възпитаниците му демонстрираха шампионския си манталитет и след 2 години пауза отново са на върха.

Три града с общо четири стадиона ще домакинстват в турнира за Купата на България по бейзбол и така ще бъде осигурен достоен завършек на 25-ия сезон за американската игра у нас. Заради проточването на финала в националния шампионат между „София Блус” и „Бизони” (Бл) програмата на втория най-значим турнир претърпя незначителни промени и същинската част от надпреварата ще започне с една седмица закъснение – в уикенда на 18-19 октомври. Домакини на останалите три групи ще бъдат съответните водачи, които бяха поставени при жребия. В група „А” начело е актуалният носител на Купата на България „Атлетик” (Сф), който ще започне защитата на трофея срещу тимовете на „Атлетик” (Кз) и ААУ-Вълците (Сф) на ст. „Диана“ в софийския кв. „Дианабад“. В група „Б” лидер е „Бизони” (Бл), който ще посрещне съставите на НСА-Лъвове (Сф) и „Абритус” (Рз) на своя ст. „Портър парк“. А в група „В” „Девълс” (Дуп) ще домакинства срещу „Юнак” (Сф) и „Титани” (Вн) на ст. „Левски“. Победителите от всяка група ще се класират за полуфиналите, които ще излъчат участниците във финала и мача за бронзовите медали – решителните битки са насрочени за уикенда на 25-26 октомври. Всички мачове в турнира с изключение на финала ще се играят в 7-инингов формат с приложимо правило за нокаут след 4-тия и 5-ия ининг.

Spread the love