Винаги помни смъртта и живей всеки ден, сякаш е последният и  възможно най-пълноценно

Filed under: Глас Свише |

Когато ставаме сутрин, трябва да си кажем: „Този е денят, който Господ е направил, аз ще се радвам и ще се веселя”

241-15-81-2

Вашето лично време с Бог е по-ценно от всяко друго нещо. Това е най-важното нещо. И всеки път, когато си мислим, че ще получим това само чрез слушане на нечии дискове и с  ходене на църква един или два пъти седмично, напълно грешите. Псалм 27:4 – „Едно нещо съм поискал и това ще търся да живея в присъствието му, за да гледам привлекателността му през всичките дни на живота си.”

Колко от нас някога са имали лош ден? Пожелавали ли сте си: „Искаше ми се този ден да беше започнал по-различно, а не е така.” Не губете нито един ден. Всички получаваме едно и също време в един ден – всеки ден е 24 часа. Но едни хора са изключително плодотворни и ефективни, а други просто си губят времето ден след ден. Това е избор, който ние правим, но има едно нещо, свързано с времето – щом мине край вас, никога не се връща. Затова е просто трагично да загубите някой ден от живота си.

Може би ни се вижда забавно това за времето с Бог, но не е толкова важно какво ще правите, колкото че давате на Бог това време. Просто със самото даване на времето си вие казвате: „Имам нужда от Теб.” Всяка сутрин е ново начало в живота ни. Сутрините са наистина чудесни, но може би ще кажете: „Аз не съм ранобуден”, но ви препоръчвам да се молите да преодолеете това и да спрете да го казвате. И причината, поради която много от нас не са ранобудни, е, че не си лягаме през нощта. Но дори и да сте човек, който спи до 14,00 часа, тогава 14,00 часа е вашата сутрин. Никой на никого не може да диктува как да го прави. Едно от първите неща, което е нужно да направим сутрин, е да се погрижим за всяка каша от предния ден, като се покаем и приемем Божията милост.

Плачът на Еремия 3:23 – „Помни скръбта ми и изпъждането ми, пелина и жлъчката. Душата ми, като ги помни непрестанно, се е дълбоко смирила. Обаче това си наумявам, поради което имам и надежда; че по милост Господна ние не се довършихме, понеже не чезнат щедростите Му. Те се подновяват всяка сутрин; голяма е Твоята вярност.” Казано на шега: „Бог приготвя всяка сутрин по една нова партида милост, понеже сме изразходвали всичката от предния ден.” Приемаме Божията милост, престанете да се ядосвате на себе си, каквото и да сте сбъркали, Бог е знаел предварително, че ще го направите. Няма да изненадате Бог, Той не се смайва от това, което правите. Поискайте прошка, приемете милост и продължавайте напред. Не можете да имате приятен ден, ако сте под осъждение.

Как да започнем деня си правилно? Какво друго трябва да правим рано сутрин? Вземете решения. Решенията рано сутрин са като духовно обличане. Вие имате не само физическо облекло, но имате и духовно облекло. Много хора излизат „голи” в Духа.

Откровение на Йоана 16:15 – „Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му.” Той говори за духовна голота. Ние буквално се обличаме духовно, когато вземаме решения. „Този е денят, който Господ е направил, аз ще се радвам и ще се веселя.” /Псалм 118:24/. Обикновено това трябва да казваме сутрин, преди да станем от леглото. Следващото нещо, което да направим, е да благодарим на Господ за всичко, за което се сетим. Всичко, за което се сетим – от топлата вода до децата, съпруга ми, за това, че мога да ходя, мога да виждам и всичко останало. Приемете Божията милост и след това започнете да вземате решения. В Ефесяни 6:11 Библията говори за Божието всеоръжие и казва: „Облечете се в Божието всеоръжие, сложете бронения нагръдник на правдата.” Когато направите това, вие обличате нещо духовно, което започва да ви покрива от неприятели; обувате обувките на мира и правите това, като вземете решение. „Не знам какво ще се случи с живота ми днес, но аз решавам още преди да изляза през вратата, че каквото и да стане, аз съм готов за него. Ще остана спокоен. Ще бъда приспособим, гъвкав и мек и дори да не стане както аз искам, ще запазя мира си.”

В Ефесяни 4 Библията казва: „Съблечете стария човек, облечете новия човек.” Друг стих казва: „Облечете се с Исус Христос.” Колосяни 3 казва: „Облечете се с милосърдие и над всичко, облечете се с любовта.”

Трябва да започнем да мислим целенасочено, не просто пасивно, каквото ни дойде наум, а да мислим целенасочено. Ставаме и решаваме, че ще сме в съгласие с Бог. Няма да ставаме и да чакаме, за да видим как се чувстваме и какво ще се случи. Ако правим така това ще ни помогне даже да се чувстваме по-добре физически, ще усетим прилив на енергия. Могат ли да вървят двама заедно, ако не са в съгласие?! Започнете да се съгласявате с Бог и да не се съгласявате с Дявола. Това не е трудно. Всеки може да го направи. Едно 10-годишно дете може да го направи. Това не е сложно; не е дълбоко теологично, но то ще ни помогне. Сложете си шлема на спасението, мислете като християни; не с лепенка на бронята, а да мислите като дявола; облечете се с правда, обуйте мира. Вдигнете щита на вярата. Вземете решение, че ще вървите от вяра към вяра, към вяра, към вяра.

Снимката:

Всички получаваме едно и също време в един ден – всеки ден е 24 часа. Но едни хора са изключително плодотворни и ефективни, а други просто си губят времето ден след ден. Това е избор, който ние правим, но има едно нещо, свързано с времето – щом мине край вас, никога не се връща. Затова е просто трагично да загубите някой ден от живота си.

 

Spread the love