Зетят на БСП лидера Николай Фарфаров –Иво Динев, вдига хотел на 3 етажа в Сапарева баня, Ели Фарфарова: Парите са от Америка

Filed under: Актуално от днес,Сапарева баня |

Теренът е закупен от общината преди 5-6 години за 4800 лв.

241-01-04 Михаела Иво Диневи jpg

Зетят на председателя наБСП-Сапарева баня Николай Фарфаров – Иво Динев, вдига хотел на три етажа, близо до банята в града. Веднага направихме опит да се свържем с него, но телефонът на Фарфаров бе изключен. Свързахме се със съпругата му Ели Фарфарова. Ето какво каза тя: „Родителите и братът на Иво Динев – Атанас, са от 10 г. в САЩ. Те също помагат финансово за хотела. Друго не искам да говоря”. Тя не пожела да уточни никакви параметри по договора и не конкретизира детайли по сделката за парцела, купен от общината.

Хотелът е издигнат до карабина с покрив и се намира на едно от най-хубавите места в курортния град.

241-01-04 DSC00246 copy

По неофициална информация хотелът ще разполага с ресторант и 6 стаи, разположени върху 80 кв. м. Теренът е закупен от общината преди 5-6 години за 4800 лв.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В курортното градче коментират, че сделката е осъществена на безценица, като парцелът до аптека „Мария Попова”, собственост на бившата съветничка, гравитираща към „Движение Нашият град” на Братя Галеви, е купен от БСП лидера Фарфаров, след което го е подарил на зет си. „Имотът е купен от съпруга ми и брат му към 2007 г. много преди да се оженим. Ивайло и Атанас са си купили и терена, и правото на строеж, баща ми няма нищо общо”, категорична бе дъщерята на Николай Фарфаров – Михаела Динева.

241-01-04 FARFAROV

Според сапаревобанци семейството се е възползвало от факта, че Николай Фарфаров и съпругата му Ели от години са активисти на соцпартията.Известно е, че Ели Фарфарова работи в отдела за култура в общинската администрация, а от повече от година там бе назначена и дъщеря й Михаела, която на предишните избори бе кандидат за народен представител в листата на „Коалиция за България”. Николай Фарфаров в този мандат е общински съветник в курорта.

Снимките:

1 Иво и Михаела Диневи

2 Изграденият хотел на Иво Динев в Сапарева баня

3 Ели Фарфарова

4  Николай Фарфаров

Spread the love