Работодатели от Симитли обсъждат възможности за ангажиране на лица от защитено жилище

Filed under: Благоевград |

243-08-02  20141023_125136

В община Симитли се проведе кръгла маса с участие на работодатели за осигуряване на заетост на ползващите защитеното жилище за лица с психични разстройства. Целта е чрез трудова заетост те да бъдат интегрирани и социално включени в живота на общността.

На срещата присъства управителят на фирма „Деница Фешън” ЕООД – Марио Лазаров, експертът Димитров от Бюро по труда – филиал Симитли, и потребители от защитеното жилище. Работодателите и кандидатите за работа имаха възможността да споделят своите очаквания, виждания и трудов опит, както и възможността да изкажат своето мнение по отношение на индивидуални способности и умения в трудовия процес. „Деница Фешън” ЕООД, която е социално насочена по отношение на наемането на лица в неравностойно положение, които са и потребители на социалните заведения в община Симитли, се занимава с изработването на продукция от шивашката промишленост повече от 30 г.

С надеждата за нови срещи между работодатели и потенциални работещи лица – част от социалните заведения, потребителите се надяват всеки един от тях да намери своето работно място, за да осъществи правото си на труд и да осмисли ежедневието си.

 

Spread the love