Готвят нов строител на отсечката Сандански-Кулата от АМ „Струма”, ако гръцката „Актор” не подпише анекса

Filed under: Благоевград |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пътната агенция готви нов търг за довършването на част от магистрала „Струма“ заради проблемите с гръцката компания „Актор”, която отказваше да работи и забави проекта. Става въпрос за трасето между Сандански и Кулата – може да се наложи заради забавянето на работата от гръцката компания „Актор“. Фирмата има срок до петък да подпише анекс към контракта, с който да удължи срока за изпълнение на работата до средата на 2015 г. Ако това се случи, до края на годината изпълнителите трябва да приключат с едното платно от пътен възел Петрич до Кулата, за да се отпуши тежкотоварният трафик. Анексът е само за удължаване на срока на изпълнение и не коментира цената на поръчката. Гръцката фирма спечели търга за изграждане на 16-те километра срещу най-ниската цена за строеж на аутобан у нас – 67,1 млн. лв. с ДДС. Тогава фирмата обясни, че офертата е такава заради близостта на трасето до кариерите им за инертни материали, а сега именно тези доставки са проблем, коментира председателят на Камарата на строителите Светослав Глосов.

Според бранша държавата трябва да покаже, че чуждите компании не могат да й извиват всеки път ръцете само защото поръчките са с пари от ЕС.

 

Снимката

Гръцката фирма спечели търга за изграждане на 16-те километра срещу най-ниската цена за строеж на аутобан у нас – 67,1 млн. лв. с ДДС.

Spread the love