Зам.-шефът на ОбС Шeкир Аян хвърли оставка, слуховете в Гоце Делчев: Тръгна си под натиск от ДПС, готвят Джалил Бошнак за негов наследник, цели се и в кметския стол

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

Не вярвах, че политиката е толкова мръсна работа, оттеглям се наранен и разочарован, каза Аян

244-04-01 Шакир Аян и Ангел Гераксиев при обявяването на оставката copy

Заместник-председателят на ОбС-Гоце Делчев Шекир Аян подаде оставка. Новината бе оповестна официално от ОбС председателя Ангел Гераксиев по време на сесия на местния парламент. Слуховете са, че Аян е освободил поста под натиск на ДПС, а за негов наследник бил готвен Джалил Бошнак, който се целел и в кметския стол.

Аян заяви: „Не вярвах, че политиката е толкова мръсна работа, въпреки че в нея съм от 1989 г. Сега се уверих в това и си тръгвам наранен и разочарован”. Той е от квотата на ДПС с три поредни мандата зад гърба си. Оставката му е изненадваща. Без каквито и да е мотиви и обяснение председателят на ОбС Ангел Гераксиев обяви депозираната молба на Шекир Аян за напускането в края на редовното заседание, което продължи близо 4 часа, без да се даде време за въпроси и отговори. Гераксиев обяви, че още на следващата сесия ще бъде избран нов зам.-председател и прикани парламентарните групи да внесат свои кандидатури.

Бившият вече заместник-председател на ОбС-Гоце Делчев Шакир Аян е от гоцеделчевското село Брезница. Това е третият мандат, в  който той изпълняваше длъжността заместник-председател на малкия парламент. Аян по професия е учител по физкултура и дълги години работеше в училището в с. Брезница. След 1989 година той влезе в политиката – беше избиран за лидер на местното ръководство на ДПС в Брезница, след това и за председател на Общинския съвет на ДПС в община Гоце Делчев. С напускането на поста си в ОбС Шекир Аян даде да се разбере, че напуска и партията ДПС. През годините той многократно бе притискан от лидерите на общинско и регионално ниво да отстъпи лидерските позиции и заместник-председателското място на по-млади хора. Запознати коментират, че Шакир Аян е навършил години за пенсия и му било дошло време да се отдаде на заслужена почивка.

 

Снимкa

ОбС шефът Ангел Гераксиев обяви депозираната молба на Шекир Аян за оттегляне от поста.

 

Spread the love