Общинският лидер начервените в Благоевград  д-р Владимир Пандев: Коалиция с ГЕРБ е убийствена за БСП, не са изпращани доноси срещу Янаки Стоилов

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Нормално е да има различни мнения, но в политиката е така, смята Красимир Божурски от ИБ на благоевградската партийна организация

244-05-01 krasimir bojurski2

Коалиция с ГЕРБ е убийствена за БСП. Ние сме силна и конструктивна опозиция. Това заяви лидерът на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев на пресконференция вчера, целта на която бе да се внесе повече яснота относно случващото се в благоевградската партийна организация. Д-р Пандев обясни, че на заседанието на пленарния състав е направен анализ на резултатите от изборите.

„Отчете се, че постигнатите резултати са лоши и се посочиха причините за това. На пленума не бяха спестени критики, разви се спор и това е естествено в една демократична стогодишна партия”, каза д-р Пандев. Разгледа се вариантът и за отиване на конференция, на която да се обсъди и необходимостта от промяна в състава на ръководството – с 12 гласа „за” и 15 „против” се взе решение, че на този етап това не е необходимо. Проведе се също така и дискусия, на която не бяха спестени острите критики. Но тук искам да отбележа – радвам се, че има критики, дори и крайни, защото това е и индикатор, че партията ни е жива, че се опитва да се справи с проблемите, да се отърси от наслагванията, натрупани през годините и да се мобилизира, за да намери онзи път, който ще ни изведе на мястото на политическата сцена, което ни отива, което заслужаваме, добави още д-р Пандев.

40-02-d-r Pandev

Представителят на Изпълнителното бюро на благоевградската партийна организация Красимир Божурски категорично отрече насаденото в обществото мнение, че в ОбС на БСП-Благоевград има война. Нормално е да има различни мнения, но в политиката е така, сподели той. На бюрото взехме решение да се работи за консолидацията на партията. Имаме един депутат в Благоевградска област –Кристиан Вигенин и той заяви желание за работа и за реализиране на идеите си,обясни Божурски. На финала той допълни, че цялото общинско ръководство ще работи, за да върне избирателите си.

На поставените въпроси за напускането на Асен Балабанов от организацията д-р Пандев подчерта, че Асен Балабанов се е справил критично със своите задължения и на еЕвроизборите, и на парламентарните избори. Според него той сам трябва да си даде критичната оценка какво е постигнал със своите действия и бездействия.

Д-р Пандев отхвърли категорично появилия се слух за изпратени доноси в централата на БСП срещу Янаки Стоилов. В заключение Пандев допълни, че проблемите и дискусията за тях трябва да започват вътре, а в медийното пространство да излизат решенията на проблемите.

Снимките

1 Красимир Божурски

2 Д-р Владимир Пандев

Spread the love