Доцент Веселин Вучков от кочериновското село Стоб поема Министерство на вътрешните работи, читатели: Това е чудесна компенсация за гаврата Бат Сали в Кюстендилска област

218-09-01-216-copy

Доцент Веселин Вучков от кочериновското село Стоб е получил предложение да оглави Министерство на вътрешните работи. Това е добрата новина на деня за 21 000 негови гласоподаватели, които гласуваха за листата ГЕРБ в Кюстендилска област в която беше и Вучков, но получиха само един представител в парламента- водачът Кирил Калфин. Ако наистина така стане това би било чудесна компенсация за гаврата на избирателният закон облагодетелствала ДПС в областта с депутатският пост на Александър Апостолов, звъняха в редакцията десетки дупничани и жители на Кюстендилска област.
Служебният МВР шеф Йордан Бакалов, за когото Борисов е споделял, че го цени, отказва да участва в бъдещия кабинет. Затова се обмисляло се ведомството да бъде поето от бившия заместник на Цветанов Веселин Вучков.
Доц. Веселин Вучков е роден през 1968 г. в кочериновското село Стоб. През 1994 г. завършва Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Започва кариерата си през 1994 г. като стажант-съдия в Софийския окръжен съд. Бил е следовател в столичното следствие, после преподавател в Академията на МВР От 2011 г. преподава в ЮЗУ. Преподавал е и в Пловдивския университет, Свищовската стопанска академия, Варненския технически университет и др. Трупал знания в Института по лидерство в Пойтман (САЩ), в Европейския полицейски колеж в Англия, в Източния университет на Ню Мексико. На 31.07.2009 г. е назначен за заместник-министър на вътрешните работи в 87-ото правителство на България. На 13 март 2013 г. подава оставка. На парламентарните избори през 2013-а е избран за депутат от листата на ГЕРБ за 24-ти МИР-София.
За външен министър се гласи Меглена Кунева с уговорката да стане и вицепремиер. Шанс да запази поста си има служебният правосъден министър Христо Иванов, за когото Радан Кънев не пести суперлативи. От РБ претендират и за едно от ведомствата – на икономика или енергетиката, след разделяне на мегаминистерството. Предлагат шефката на Европейския институт Юлиана Николова да поеме администрацията.
ГЕРБ ще запази най-важните ресори. Начело на енергетиката най-вероятно ще застане Делян Добрев, на икономиката – Евгени Ангелов, който сега съветва Росен Плевнелиев. Оферта за здравен министър е получил лекарят на годината доц. Крум Кацаров от ВМА
Лиляна Павлова отново ще е регионален министър, а вероятно и вицепремиер. Менда Стоянова засега е изборът за финансов министър, предпочетена е пред Владислав Горанов. Томислав Дончев ще се раздели с евродепутатското си място и ще се завърне като министър по европейските фондове. Милена Дамянова, която бе зам.-министър в предишния кабинет на Борисов, може да се върне начело на просветата.

Десислава Танева може да оглави земеделието, ако РБ не се пребори за Румен Христов, който два пъти бе служебен министър при Ренета Инджова и Стефан Софиянски. Вежди Рашидов вече обяви, че е готов отново да поеме културата.

Снимки:
1.Кандидат-депутатът от листата на ГЕРБ в Кюстендилско Веселин Вучков и Емил Гущеров.

 

Spread the love