Зам.-председателят на фенклуб „Марек” Румен Тимев за победата в Хасково: Момчетата са герои, Тенчо Тенев: Това бяха жизненоважни 3 точки, оттук нататък каквото сабя покаже

Filed under: Спорт |

Иво, ние сме били с теб и винаги ще бъдем, докато сме живи, заяви Тимев

245-22-01-tencho

След победата на мъжкия отбор на ОФК „Марек” в Хасково срещу местния тим с 1:0, феновете не бяха на себе си от радост. „Не успяхме този път да подкрепим нашия любим отбор, защото мачът се игра в работно време и трябваше да се бръкнат колегите в джобовете си в това трудно време, за да отпътуват за Хасково. Този път, макар и сами, нашите любимци направиха подвиг – победиха Хасково и ги направиха сигурен изпадащ от групата. Ще се търси начин за отстраняване на още един отбор по пътя към оцеляването и смятам, че ще го направим. Напук на тези, които се опитват да лепнат черно петно върху нашия клуб и град, ние продължаваме да играем честен футбол на терена. Смятам, че дерибеите от БФС, които на база на някакви слухове успяха да скалъпят обвинение и да наложат схема в размер на 10 хиляди лева, няма как да сломят духа в града на барикадите-Дупница, и най-вече на нас, феновете, футболистите и естествено ръководството на клуба, начело с човека футбол – кмета Методи Чимев. Това, което направи Ивайло Паргов и като изпълнителен директор, и като треньор в изминалите години, няма как да бъде забравено от всички нас, след като лично той водеше футбола в Дупница по правия път и безпрепятствено изведе представителния тим от А окръжна до А професионална група. Иво, ние сме били с теб и винаги ще бъдем, докато сме живи. Ти направи много за „Марек”, благодарение на теб и хората около теб успяхте да върнете името и честта на клуба и града и да ни радвате, за да мерим сили с грандовете в българското първенство. Господ е с нас и ще правим всичко възможно да бъдем 12-ия играч в оставащите мачове до края. Уверени сме, че ще останем в А група, и то по честен и почтен начин, напук на тези, които искат да ни извадят от голямото футболно семейство”, сподели Румен Тимев – зам.-председател на фенклуба на „Марек”.

 

 

Тенчо Тенев определи победата на „Марек” като стратегическа за оцеляването на отбора в А група. „Трябваше да победим в този мач и измъкнахме победата, мисля съвсем заслужено. Важни бяха тези 3 точки за нас, взехме си ги, оттук нататък каквото сабя покаже. Ще се борим за оставане в А група”, лаконичен бе старши треньорът на „Марек” Тенчо Тенев.

„Според мен нямаше да е незаслужено, ако бяхме изравнили, а дори и победили. Но имахме малшанс пред гола, видяхте, че през второто полувреме контролирахме изцяло мача. За наше съжаление в самото начало на срещата ни вкараха гол от статично положение, което при нас е рецидив вече. Разполагаме с тези играчи, търсим и други да привлечем”, пък коментира наставникът на Хасково Емил Велев.

 

Spread the love