Лукарски: Реформаторският блок трябва да има министри, ако подкрепи правителството

Filed under: България |

В коалицията вече има единно мнение, че е нормално Бойко Борисов бъде лансиран за премиер, заяви лидерът на СДС

245-19-03-d245b2235cd43270586e6a5b68e2fd2c

Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че държи партията му да има министър в следващото правителство, ако Реформаторският блок реши да го подкрепи. Той обаче отхвърли твърденията, че е подготвян за министър на правосъдието или на спорта. Той заяви, че Реформаторският блок има готовност да поеме всяко министерство.

”Нямам особени лични амбиции. Това, на което държа, е СДС да има министър в това правителство, при положение, че ние вземем решение да подкрепим кабинета. Имаме кадър за всяко едно министерство. Колегата Радан Кънев е много подходящ за поста министър на правосъдието при така анонсираната от нас реформа, но не сме го обсъждали”, каза Лукарски пред Дарик радио. Той каза още, че Реформаторският блок и ГЕРБ все още не са обсъждали персонални назначения.

”В Реформаторския блок вече има единно мнение, че е нормално ГЕРБ да лансират своя председател Бойко Борисов за премиер”, каза още Лукарски.

По-рано този месец лидерът на ДСБ Радан Кънев отчете като „грешен ход“ предварителното условие на Реформаторския блок, лидерът на първата политическа сила Бойко Борисов да не е премиер на бъдещето правителство. Лукарски посочи още, че Реформаторският блок държи мандатът на следващото правителство да е двугодишен.

”Това правителство е заредено с доста енергия, показваща по-скоро кратък мандат. След две години е нормално да се прецени докъде сме достигнали и да търсим конституционно мнозинство за промяна в Конституцията и за Велико народно събрание“, каза Лукарски. Той каза още, че в Реформаторския блок не е обсъждан вариант, при който президентът дава мандат на коалицията за съставяне на правителство, ако първите две партии го върнат.

 

Spread the love