Сребро за Ивана Аджова и бронз за Веселина Алинска от държавното по крос-кънтри край Самоков

Filed under: Спорт |

 Паднали дървета и клони, вледеняващ студ и минусови температури изненадаха атлетите на 1000 м надморска височина

247-22-01-vasil-U4astnik...

Със сребърен и бронзов медал се окичиха на националния шампионат по крос-кънтри състезателките на самоковския клуб „Рилски атлет“ Ивана Аджова и Веселина Алинска.

Първенството се състоя в местността Ридо край Самоков при крайно тежки зимни условия – дебел мокър сняг и студено време. На много места по трасето имаше паднали дървета и клони, но въпреки неочакваната екстремна ситуация надпреварата премина успешно.

Ивана Аджова се нареди втора, а Веселина Алинска остана трета на 4000 м при девойките старша възраст. Двете топсъстезателки на домакините дадоха всичко от себе си, като не успяха да догонят само бъдещата победителка – Диляна Минкина от Пирдоп.

247-22-01-vasil-Veselina Alinska...

След финала стана ясно, че на 8 ноември Аджова и Алинска ще участват в Балканския крос в Турция, а седмица по-късно и на европейското първенство по крос-кънтри в курорта Боровец.

При девойките младша възраст призовото седмо място на 3000 м зае Емануела Тодорова. Тук сред първите малко преди края бе и друг кадър на „Рилски атлет“ – Симона Терзийска, но за съжаление поради тежките климатични условия тя не успя да завърши бягането си.

„Представянето ни го определям като добро, отчитайки екстремната обстановка по време на шампионата“, отчете главният треньор и секретар на клуб „Рилски атлет“ Костадин Чифлиджанов. Той допълни, че се надява възпитаничките му да се изявят успешно в предстоящите две силни надпревари до края на годината.

Националният шампионат бе организиран от Българската федерация по лека атлетика със съдействието на община Самоков и клуб „Рилски атлет“.

Снимките:

1Ивана Аджова (с бялото горнище) по пътя към почетната стълбичка

2 Веселина Алинска спечели бронз в бягането на 4000 м.

 

 

Spread the love