ЮЗУ докторанти нищиха трудностите при писане на дисертация на уъркшоп в Банско

Filed under: Благоевград |

 Литературоведите Елисавета Стойчева, Илияна Иванова и Христина Андонова представиха теми от различни периоди в българската литература

247-06-02   banskoo1

Докторанти от Филологическия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски” проведоха в Банско уъркшоп по пореден проект.В проявата се включиха деканът на Филологическия факултет доц. Антони Стоилов, доц. Стилиян Стоянов и доц. Елена Тачева, които в рамките на кръглите маси обсъждаха възможностите на съвместното писане и трудностите при писане на дисертация.

В проекта участват общо седем докторанти, които разработват езиковедски и литературоведски дисертации в различни филологически области.

247-06-02  bansko2

Езиковедската работа на Александър Петков за животновъдската лексика на банския говор предизвика интереса на всички участници с обзора на представителната извадка примери. Литературоведите Елисавета Стойчева, Илияна Иванова и Христина Андонова представиха теми от различни времеви периоди в българската литература, които бяха поднесени по  интересен начин. Общо беше желанието обаче да се изведат основните достижения в досегашната работа на докторантите.

При Мария Чорбаджиева и Павлина Шейтанска се очертаха нови проблеми на превода на литературен тест и интересни съпоставки в областта на сравнителното литературознание, а преподавателското „жури“ предложи готовност за съдействие. Темата на Павел Филипов за дълга и страха в руската литература получи адмирации от всички участници.

Бъдещата работа предвижда и организиране на две конференции в областта на филологическите науки.

Снимките:

1 Докторантите и преподавателите си направиха обща снимка

2 В рамките на кръглите маси обсъждаха възможностите на съвместното писане

Spread the love