Комшията на Ванга Славчо Стоянов-Бачето празнува 90-и юбилей с уникална туршия без варене: Пророчицата ми предсказа, че ще живея до 102 г.

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

248-05-01 1-Славчо Стоянов -Бачето copy

Комшията на пророчицата Ванга Славчо Стоянов-Бачето се хвали из Петрич с най-вкусната туршия, която жена му затваря за зимата. Бачето закупи вчера пресни зеленчуци за туршията, която съпругата му приготвя по уникална рецепта. Славчо се похвали, че на 30 декемри ще отпразнува 90-годишен юбилей и на трапезата зимнината задължително ще присъства. За празника си още отсега е поканил скъпи гости от страната и чужбина.

Бачето е пенсиониран подполковник от системата на МВР. 30 години той е бил главен експерт по криминалистика в РУП –Петрич.

Съседът на Ванга призна, че от специалната туршия е хапвала приживе и самата гадателка. Бачето издаде и рецептата. В буркан се нареждат камбите. До чертата на съда се налива вода, слага се сол, оцет и захар и за подправка се ползва магданоз. Интересното в цялото приготвяне на зимнината е това, че туршията не се изварява. По думита на пенсионирания офицер от МВР било нужно само четири дена да се разбърква. ”След което стават чудни за мезе камби”, каза Бачето. От пазара той си бе купил и яйца. Тях пък ги обичал сурови. Възрастният мъж, на когото не му личат годините, призна, че Ванга му предрекла, че ще живее до 102 години.

 

Снимка: Славчо Стоянов-Бачето

Spread the love

Коментар за: Комшията на Ванга Славчо Стоянов-Бачето празнува 90-и юбилей с уникална туршия без варене: Пророчицата ми предсказа, че ще живея до 102 г.

  1. Голям тарикат и топач беше Бачето,без нерви.Напишете истината за него.

    Гражданин на Петрич
    2014/октомври/30 at 17:08 PM