Модна фиеста се вихри в ЮЗУ, манекен №1 стана Маги Димитрова от Перник

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

С колекция „Алтернативи” първо място заеха второкурсниците  от специалност „Мода” в ЮЗУ Звездимира Десподова, Ирина Ваклинова, Димитрина Николова и Вера Маринова

249-06-01  r1 copy

ЮЗУ студенти дефилираха на модно ревю в сътворени от тях уникални тоалети. Младите дизайнери получиха аплодисменти от публиката за професионализма и оригиналните креативни решения, които се съпоставяха с колекциите на утвърдени вече модни дизайнери.

249-06-01  r2 copy

Инициативата беше в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, чийто инициатор за седма поредна година е Факултетът по изкуствата.

В бляскавата проява се включиха студенти от ЮЗУ ,НХА – София, НБУ – София и ВСУ „Черноризец Храбър“.

Първо място с колекцията „Алтернативи” заеха второкурсниците от специалност „Мода” в ЮЗУ Звездимира Десподова, Ирина Ваклинова, Димитрина Николова и Вера Маринова. Младите дизайнерки представиха тоалети от рециклирани материали – облеклото на бъдещето.

249-06-01  r3 copy

Първа награда получи и колекцията „Хибрид” на студенти от НБУ-София. Наградата за най-добър манекен грабна първокурсничката от специалност „Политология” Маги Димитрова от Перник. Модното ревю определено бе едно от събитията в рамките на фестивала, което предизвиква най-голям интерес всяка година. Събитието се проведе на партера на Учебен корпус 1. Най-напред бяха представени колекциите на студентите от ЮЗУ.

249-06-01  r4 copy

Колекциите бяха с ексклузивни послания като: „Алтернативи“, „Самодиви“, „Магия от карета“, „Възли“ и т.н. Представените колекции и моделите се оценява от жури, съставено от 5 души, като негов председател беше доц. Здравка Лисийска.

249-06-01  r5 copy

За вчера вечерта бе предвидено и тържественото честване на 20-годишнината на Факултета по изкуствата и закриване на фестивала с награждаване на победителите в студентските конкурси и фолклорен концерт спектакъл с участието на студентския фолклорен ансамбъл на ЮЗУ, хореография проф. Н. Цветков и доц. Г. Гаров, музикални обработки Петьо Кръстев, сценография проф. Здравко Маринов.

Снимките:

1 Дизайнерите бяха бурно аплодирани

2 Студентите се представиха чудесно

3  Младите хора представиха интересни модели

4 и 5  Моделите бяха пъстроцветни

Spread the love