По идея на  екс зам. главната редакторка на в. „Вяра”  Радослава Златкова, която преди няколко месеца напусна този свят: Изложба „Журналисти-художници“ в Арт салона на Радио Благоевград разкрива творческото лице на хората зад микрофона  

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Средствата от продажбата на три произведения ще бъдат дарени на Кристиян и Оливър – синовете на Ради   

249-07-01  iz1

Арт салонът на Радио Благоевград посреща Деня на народните будители с изложба, в която се представят работещи в медията журналисти. Публиката има възможност да види картини на Пламен Николов, познат на слушателите като глас от новините, произведения на Валентин Дишев, водещ на предаването за литература „Страници“ и акварели на петокласника от Трето основно училище Васил Божинов, който също е свързан с радиото, тъй като е син на звукорежисьора Людмила Божинова и е израснал в студиата и апаратните на Радио Благоевград.

Идеята за изложбата е на Дружеството на Съюза на българските журналисти в Радио Благоевград, подкрепена от ръководството на медията и обединила екипа в съпреживяването на красотата, поднесена чрез картините на колегите.

249-07-01  iz2

„Това е начин да преоткрием колегата до себе си, да видим другото му лице, не само като конкурент на голямата медийна сергия, да съпреживеем с него радостта – това е стъпка напред към по-добрата ни страна“ – това бяха и аргументите на Росинка Проданова – председател на Дружеството на СБЖ в Радио Благоевград. Един от съавторите на идеята е журналистката Радослава Златкова, която преди няколко месеца внезапно напусна този свят.

249-07-01  iz2

И като още едно доказателство, че духовното надживява тленното, Ради Златкова „присъства“ на изложбата на своите колеги, като на екран всички имаха възможност да я видят как чете свои стихове на друго събитие в Радио Благоевград. А тримата участници в изложбата дариха по една своя творба, за да може да се подкрепят финансово децата на Радослава Златкова, на които им предстоят важни житейски моменти – завършване на училище и обучение в университет. Средствата от продажбата на произведенията ще бъдат дарени на Кристиян и Оливър – синовете на Ради.

В изложбата е подреден малък музеен кът с предмети от историята на радиото.

Експозицията се посвещава на Деня на народните будители и на 80-ия рожден ден на Българското национално радио.

Снимките:

1 Гостите разгледаха творбите.

2 и 3  Ради Златкова „присъства“ на изложбата на своите колеги, като на екран всички имаха възможност да я видят как чете свои стихове.

Spread the love