Балерините на Мая Владимирова и Деси Калчева изправиха на крака стотици дупничани на грандиозен концерт, аплодисменти обра и басът Петър Петров

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Крум Милев и Анелия Геренска поднесоха цветя на паметника на Христаки Павлович-Дупничанин

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Балерините от Школата по балет с ръководител Мая Владимирова и възпитаничките на преподавателката по модерен балет Десислава Калчева събраха аплодисментите на публиката по време на празничния концерт по повод Деня на народните будители на читалище „Зора 1858” в Дупница. Изявата бе посветена на 120-ата годишнина от основаването на Смесения хор „Рилски звуци”, 60 г. български народни танци, 60 г.

251-05-01-3 copy

Музикална школа и 60 г. Балетна школа в най-голямото и най-старо читалище в региона. Залата на театър „Невена Коканова” едва побра дошлите на тържеството, за които пяха и танцуваха самодейци от читалището и ученици от неговите школи, както и гост-изпълнители от общината. Талантливият и уважаван оперен бас Петър Петров и младата певица Ина Младенова зарадваха присъстващите. Школата по пиано, в която преподавател е диригентът на смесения хор Йорданка Василиева, представиха Никола Йорданов, Цветомира Попова и Йордан-Лео Богданов. Мари-Виолет Йовкина показа какво е научила в школата по китара с ръководител Михаил Златанов. Кръшни хора извиха  възпитаниците на школата за народни танци, танцов състав „Зора” и групата за фолк фитнес, ръководени от Дилиана Диканска. На финала ръководителите на школите получиха от председателя на читалището почетни плакети и грамоти. Изявата в чест на Деня на народните будители продължи с поднасяне на цветя на паметника на Христаки Павлович-Дупничанин от зам.-кмета Крум Милев и директора на Историчаския музей Анелия Геренска, а краеведът Иван Хаджийски разказа за дейността на възрожденския просветител.

Снимките:

1 Момент от изявата на Смесения хор „Рилски звуци”

2  Зам.-кметът Крум Милев и директорът на музея Анелия Геренска поднесоха венци на паметника на Христаки Павлович-Дупничанин.

 

 

 

Spread the love

Коментар за: Балерините на Мая Владимирова и Деси Калчева изправиха на крака стотици дупничани на грандиозен концерт, аплодисменти обра и басът Петър Петров

  1. А защо не сте писали и за новата група, която игра все пак и те са деца на Дупница.Много правите дискриминации, жалко, уж живеем в демокрация и всички сме равни, ама май не е така.

    viva
    2014/ноември/07 at 23:59 PM