Валери Симеонов: Отговорните фактори от ГЕРБ проявяват малодушие, страх и несигурност, категорично няма да участваме със свои представители в бъдещо правителство

Filed under: България |

251-18-02-126113604557706

Т.нар. „отговорни фактори от ГЕРБ“ проявяват малодушие, страх и несигурност в момент на тежка криза и очакване за решителни и национално отговорни действия от всички политически сили.

Това заявяват от Патриотичния фронт в декларация, подписана от Валери Симеонов, като определят разпространените в медиите инфофрмации на въпросните фактори като лъжи.

Патриотичният фронт е единствената национално отговорна и абсолютно последователна политическа сила, която нито за момент не промени позицията си, че за стабилно управление на България е необходимо да бъде съставена програма за спасението на България 2014-2018 година, която да бъде съгласувана с възможно най-широк кръг парламентарно представени сили, като едва след това да пристъпи към съставяне на правителство, заявяват от ПФ.

Те подчертават, че от 5 октомври до днес категорично са заявявали, че не желаят да участват със свои представители в евентуално бъдещо правителство. Това бе заявявано на всички етапи в хода на преговорите с ПП ГЕРБ – на 16, 23, 30.10., както и на лидерската среща на 27.10.2014 година, посочват хората на Симеонов.

Никога не е било поставяно условие за неучастие на конкретни лица от ГЕРБ или Реформаторския блок в евентуално бъдещо правителство, с изключение на представители на етническата партия НПСД. ПФ никога не е настоявал за задължително изучаване на предмет „Християнство“ в средния курс, тъй като това противоречи на програмата на коалицията, се казва още в декларацията.

За искането за сваляне на новините на турски език по Канал едно на БНТ ПФ напомнят, че това искане е още от 2010 година.

В заключение, публикуваното в медиите, прилича по-скоро на недодялано активно мероприятие, целящо да прехвърли отговорността за съставяне на правителство от ГЕРБ на Патриотичния фронт и Реформаторския блок, заявяват от коалицията с водач Валери Симеонов.

 

Spread the love