Бившият технолог от ЗИО Георги Стоилков: По цели нощи ще давам дежурства, за да опазя черниците от отец Паликарски и строителния бос Николай Галчев, режат дървета поголовно  

Filed under: Дупница |

Гергана Николова: Едно дърво да махнат, трябва да питат хората, а не еколозите и кмета, целият квартал сме една дружина и ще пазим, предпочитаме дърветата пред нови плочки

Digimax A50 / KENOX Q2

Дупничани, живеещи в центъра около бившата Военна болница, се уплашиха да не им отрежат черниците около болницата, които са около 60-годишни.

„Защо отец Паликарски отряза черницата, която хранеше гълъбите пред черквата, не го ли е срам. И Светият Дух се явява като бял гълъб?”

Бившият технолог от военния завод ЗИО Георги Стоилков и съседите му вчера през целия ден бяха обезпокоени и ще дежурят през нощта, за да не им отрежат 60-годишните черници на тротоара пред болницата. От други квартали на града ни предупредиха, че през нощта работници – подизпълнители на фирмата от Благоевград, която извършва ремонта, режат дървета на кръговото на ул. ”Хан Крум”. Отрязали са и големи клони от боровете. А в кв. „Развесена върба”, близо до магазина за мебели на Мишо Попов, са изскубали над 9-метров голям бор.

252-06-05  P1180236 copy 252-06-05 P1180237 copy

Гергана Николова от квартала при Военната болница също не е съгласна да се режат дървета заради ремонти. Тя също цял ден вчера налюдаваше да не пипат черниците. Според мен и едно дърво да искат да отрежат, трябва да се допитат до хората и до Общинския съвет, а не до еколозите на общината, защото кметът им е началник и те нямат думата. Целият квартал сме една дружина и ще пазим, предпочитаме дърветата пред нови плочки.

252-06-05  _0225

Вчера десетки жители на Дупница звъняха в редакцията, за да изразят подкрепата си за БСП съветника Георги Пехливански и осъждаха архиерейския наместник Георги Паликарски, който нагъна да реже дърветата около храма и успя да събори две с моторна резачка.

 

210-02-01  galchev2

Снимките:

1 Отец Георги Паликарски

2 Стоилков от квартала до Военната болница не си дава черниците

3 Гергана Николова не е съгласна да се режат дърветата около Военната болница

4 Георги Пехливански

5 Николай Галчев

 

 

Spread the love