Патриотите готови да вземат мандата, ако ГЕРБ и БСП се провалят, Каракачанов: Срещата с Плевнелиев привърши, щом разбрахме за самозапалването

Filed under: България |

252-19-01-4395acc9068a36a7a48faa8baf4a91ba

Патриотичният фронт е готов да вземе мандат за съставяне на правителство, ако ГЕРБ и БСП не успеят да съставят кабинет. Научихме за жената, която се е самозапалила, в края на срещата с президетнта. И тя приключи на практика. С Росен Плевнелиев поговорихме за причините, които карат хората да се палят. Това обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след консултациите при президента Росен Плевнелиев, преди държавният глава да връчи мандат на най-голямата политическа сила ГЕРБ.
По Конституция президентът е длъжен да връчи мандат първо на партията с най-много депутати, след това на втората. Третата е по негов избор.
„Заявихме нашата готовност, ако не съумеят първата и втората политическа сила да направят правителство, да вземем третия мандат и да предложим един работещ кабинет“, обяви Каракачанов.

Той призна, че Патриотите все още не са запознати с подготвяната от ГЕРБ и Реформаторския блок управленска програма, за да преценят доколко съвпада с техните виждания.

Дори и да има разминаване, Каракачанов увери, че ПФ е склонен на компромиси, защото въпросът е във философията на управление, а не в една или две точки от програмата.

„Ние не претендираме за министерства, за нас участие на лидерите във властта не е от значение, а философията на управление. За нас по-важно е да бъдат очертани приоритетите пред нацията и да има програма за управление“, заяви той.

Лидерът на ВМРО каза, че срещата с президента е била съкратена, макар и да не била прекъсната, след като пред сградата на “Дондуков“ 2 се самозапали жена.

По думите му след това разговорът с държавния глава е бил именно за това кое предизвиква хората да се палят.
„Досегашният политически модел не може да продължава така и поредните управляващи да са толкова безчувствени към проблемите на хората, които са свързани с безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията“, каза Каракачанов.

Друга тема на разговора са били приоритетите, които ПФ е предложил в програмата си за управление. „Президентът е прочел нашата програма и констатира точки от нея, които съвпадат с неговите виждания по отношение на средния и дребния бизнес, ревизията в енергетиката“, добави лидерът на ВМРО.

 

Spread the love