Галчев изгуби парцел край Банско за 935 777 лв., бивш подчинен: Пред хората се държи, но е в прединфарктно състояние

Filed under: Банско,Благоевград |

Земята се води на обявената в несъстоятелност „Билдинг Груп Кънстракшън“, в която участие имаше и Брендо

253-01-02  Николай Галчев

Съдия-изпълнител обяви за публична продан имот в местността Кошерините край Банско, собственост на фирма „Билдинг Груп Кънстракшън“, управлявана от крупния благоевградски бизнесмен Николай Галчев. Парцелът е оценен на стартова цена за продажба от 935 777 лв. Според запознати на това място в местността Галчев преди време е искал да строи голям хотелски комплекс. Хората коментират, че той дори бил направил и скица на строежа, но така или иначе плановете му пропаднали. „Мечтата на Галчев не се сбъдна”, каза пред репортер на в. „Вяра” близък до бизнесмена, пожелал анонимност.

253-01-02 парцелът обявен от съдия изполнител за продажба copy

„Той вече няма и тези финансови средства, с които допреди време разполагаше. Мислеше си, че все ще е на върха на колелото, но ето че и неговото време дойде. Колко имоти изгуби, колко комплекси, затова и в последно време се поболя, пред хората се държи, но всъщност на няколко пъти вече е в почти прединфарктно състояние от грижи и проблеми”, разкри още неговия близък, доскорошен подчинен. Фирма „Билдинг Груп Кънстракшън“, която в момента е обявена в несъстоятелност и се продават активите й с цел обезпечаване вземания на кредитори, бе създадена през 2005 г., в нея по това време 60% от капитала държи фирма „Евро Палас“ със собственик Евелин Банев-Брендо, а останалите са на „Галчев и Ко“.

253-01-02 Brendo

В бума на строителството фирмата изпълняваше проекти в столицата за милиони левове. Кризата обаче осуети намеренията на „Галчев Холдинг” за изграждане на комплекс край Банско. Инвестиционните намерения били за около 3 милиона лева да бъдат изградени хотели, СПА центрове и ресторанти в местността. Припомняме, че крахът на фамилия Галчеви започна преди няколко години с фалита строителните му фирми. Част от тях бяха обявени в несъстоятелност и кредиторите го погнаха. Започна разпродажба на имотите му в Благоевград. Пръв на тезгяха на съдия-изпълнител бе сложен СПА център „Хармония“ в Благоевград, после се обяви за продажба и хотелът му „Вароша“. Последваха продажби на офиси и терени на „Галчев холдинг“. Част от фирмите му бяха изкупени оздравително, но явно кредитите на строителния бос не свършват и банките продължават да обявяват продажби на негова собственост.

Снимките:

1 Николай Галчев

2 Парцелът, обявен от съдия-изпълнител за пордажба.

3 Евелин Банев-Брендо

 

Spread the love