Цачева: Гласуваме новото правителство в петък

Filed under: България |

254-19-02-655-402-cecka-cacheva

Новото правителство на България по всяка вероятност ще бъде гласувано в пленарната зала на Народното събрание в петък. Това каза председателят на парламента Цецка Цачева в началото на днешното заседание.

По време на обсъждането на програмата за работа на парламента през настоящата седмица Цачева обяви, че утре (четвъртък) се очаква указ на президента за състав на Министерския съвет и депутатите трябва да имат готовност да гласуват кабинета като първа точка в петък.

Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова ще бъде изслушана от народните представители относно решение на Министерския съвет за търсене и проучване на газ и нефт във „Вранино“ в началото на днешното пленарно заседание на 43-тото народно събрание. Това решиха депутатите с гласуването на предложената от ръководството на парламента програма за работа.

След Жекова от депутатите ще бъде изслушан и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Васил Щонов. Той ще трябва да даде повече подробности за сделката с германската частна компания „Кльостерс“ („Кльостерс Бетайлигунгсгезелшафт МБХ“), представлявана у нас чрез дружеството с ограничена отговорност „Цемеко“. Изслушването е във връзка с Решение на Министерския съвет от 2.10.2014 г. да компенсира щета за над 4 млн. евро по нереализиран проект.

Отхвърлени за включване в дневния ред бяха предложения на групите на „Атака“ и БСП за влизане в дневния ред съответно на решение за регулация на цените на електроенергията и топлоенергията и за разглеждане на отчетите за изпълнението на бюджетите на последните правителства.

Spread the love