Николай Йовев-Горския задържан в Благоевград по подозрение като наркодилър, националистът: Това е пълно безумие, не се занимавам с такива неща

Filed under: Благоевград,Сандански |

255-03-02  Николай Йовев - Горския

Един от обвиняемите за бомбения атентат в Сандански преди 3 години – Николай Йовев-Горския бе задържан от органите на реда вчера сутринта в Благоевград. Той е прибран в ареста по подозрение за разпространение на наркотици. Акцията е проведена в градската градина в Благоевград, докато националистът отивал на работа.

Николай Йовев бил спрян от двама полицаи и попитан дали носи у себе си наркотични вещества. Той категорично отрекъл и поискал да го обискират на място, но вместо това органите на реда го задържали за 24 часа. Малко по-късно бил освободен.

„Това е пълно безумие”, коментира пред репортер на в. „Вяра” Николай Йовев. „Аз им казвам, че нямам нито наркотици, нито други неща, които търсят, те не вярват. Явно много им се искаше да намерят нещо нередно в мен, я наркотик, я оръжие, ама ето – удариха на камък. Не се занимавм с такива неща, искам да живея спокойно и да ме оставят на мира”, каза Николай Йовев.

Припомняме, че името на Йовев нашумя през лятото на 2011 година, когато заедно с още четирима свои приятели бе задържан за взрива пред офиса на „Евророма” в Санадански, при който загина 49-годишен строителен работник ром. Скоро след инцидента Николай Йовев бе задържан и остана зад решетките 18 месеца, до декември миналата година. Той е един от лидерите на движението „Стреит Едж”, които пропагандират чистия живот – без наркотици, алкохол и цигари, като в момента върви тяхна кампания за най-добър видеоклип – фитнес тренировка, точно под надслов срещу забранените вещества.

Снимката:  Николай Йовев – Горския

 

Spread the love