Зам.-кметът Крум Милев: Техниката на „Нивел Строй“ е на ниво, 7 работници и 13 машини ринат снега в Дупница за 120 000 лв.

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

77-05-81 KRUM MILEV - IZEGETE DRUGITRE copy

7 работници и 13 машини имат готовност да се включат в снегопочистването на Дупница и 16-те села на общината. Брезнишката фирма „Нивел Строй“ разполага с 11 автомобила, 7 от които с дъски за избутване на снега и разпръскване на пясък и сол, 2 челни товарача и 2 трактора Т-150 с дъски за почистване на по-труднопроходимите улици, разбрахме от зам.-кмета Крум Милев. Общинска комисия, начело със зам.-кмета Крум Милев и шефа на КАТ Радослав Боюклийски, е направила оглед на снегопочистващата техника на „Нивел Строй“ ЕООД, което бе единственият участник в конкурса за зимно поддържане.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Доволен съм от видяното, защото фирмата разполага с необходимата техника. Имат готовност, ако се наложи, да докарат допълнителна техника за снегопочистване. Осигурени са и необходимите инертни материали. Техниката е поверена на четирима правоспособни шофьори плюс трима дежурни, които ще приемат сигнали в офиса и ще координират дейността”, каза Милев.От общината уточниха, че фирмата ще почиства главните улици в Дупница и селата, основни второстепенни улици, както и улиците към гробищните паркове в селата. Предвижда се почистване и на участъци от четвъртокласните пътища, водещи към селата Самораново, Яхиново и Крайници, както и от Самоковско шосе. Брезнишката фирма бе единствената фирма, която участва в конкурса за обществената поръчка на стойност 120 000 лв. При процедурата, проведена от общината, поръчката бе обособена в две позиции. Едната е за градската улична мрежа за 78,2 км, като прогнозната стойност бе 70 000 лева, а по втора позиция – 85 км извънградска улична мрежа, с прогнозна стойност 50 хил. лв.

Снимките:

1  Крум Милев

2 Част от техниката на фирмата изпълнител

 

 

 

 

 

Spread the love