Цветан Цветанов: Не е вярно, че съм се срещал с Пеевски 40 пъти

Filed under: България |

Не искам пак да съм министър, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

257-18-01-0000244768-article2

Грешна е справката, в която пише, че 40 пъти съм се виждал с Делян Пеевски. Но да не се връщаме назад. Това каза за пореден път по темата зам.-председателят и бивш вътрешен министър на ГЕРБ Цветан Цветанов. Изграждането на самото правителство сега било гаранция, че няма да се повтори моделът КОЙ.

Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ не са имали претенции към министрите на другите партии в правителството, понеже те щели да си носят отговорността за техните ведомства.

По отношение на новините на турски език, Цветанов изрази свое мнение, което винаги казвал – според него те трябвало да останат. Така малцинствата получавали достоверна информация за случващото се в държавата. Иначе до тях стигала от други източници, която била изкривена и дори създавала опасност за националната сигурност.

На въпрос дали е искал тайно отново да бъде вътрешен министър, Цветанов отговори с „не“. „Смятам, че победата сама по себе си е изключително голяма. Единственото, което е, че българските избиратели дадоха възможност да има тази пъстрота в българския парламент“, каза заместник-председателят на ГЕРБ.

„Заедно с останалите политически формации ние ще разпределим комисиите по тежест заедно с всички парламентарно представени партии“, обясни Цветанов. Според него, това ще даде допълнителна тежест на парламента.

РБ ще дадат председателски места на парламентарни комисии и на опозицията, обяви Цветан Цветанов. Според правилника на Народното събрание и парламентарната традиция ръководството на комисиите се поема от партиите, които са част от управляващото мнозинство.
„Ще разделим комисиите между всички партии независимо дали са от управляващото мнозинство или от опозицията”, каза Цветанов. Според него това ще вдигне нивото на парламента. Той нарече голяма тежест факта, че в Народното събрание ще работят лидерите на партии, сред които Михаил Миков, Радан Кънев, Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.
„Партиите ще вземат комисии, които са важни за тях”, обясни още Цветанов. Той беше категоричен, че няма да се стигне до ситуацията от миналия парламент, когато БСП дало само едно председателско място на ГЕРБ, и то на комисията по вероизповеданията.

 

Spread the love