Поредни 12 отличия завоюваха каратеките на клуб „Дарис“ на последното за годината състезание

Filed under: Спорт |

Златен дубъл за Вилхем Вилхемов и Александър Стефанов на 12-ия национален фестивал по бойни спортове

258-23-01-krasi1-1_Daris_festival

Отличен завършек на годината сътвориха състезателите на карате клуб “Дарис”. Кюстендилци спечелиха 4 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала от 12-ия национален фестивал по бойни спортове, който се проведе в зала “Универсиада” – София. Надпреварата бе по- карате, таекуондо, джиу-джицу, кендо и полицейска лична защита, а само в спорта карате участваха 253 каратеки от 25 клуба от страната.

Александър Стефанов завоюва златен медал при родените 2005-2006 г. на ката, като среброто бе за съотборника му Марио Милчов. Стефанов се окичи с второ златно отличие, след като спечели надпреварата на кумите в категория до 35 кг при родените 2005-2006 г. Християн Василев е трети в категория до 28 кг.

Победител на ката стана и Вилхем Вилхемов при родените 2003-2004 година. Негови подгласници станаха Юлиян Захариев и Иван Иванов. Вилхемов също завоюва второ злато, като е №1 на кумите в кат. +40 кг, родени 2003-2004 г. Трети е отново Юлиян Захариев. С бронзов медал се окичи Иван Иванов в кат. до 40 кг.

Даниел Крумов игра финал на кумите при юношите старша възраст, като остана втори в категория до 57 кг. Симеон Стойчев е трети при младежите, категория до 68 кг.

Това беше последното състезание за годината за децата от клуба, заяви старши треньорът Борислав Иванов. Той допълни, че Даниел Крумов и Симеон Стойчев се подготвят за участие в Балканското първенство за старша възраст и младежи, което ще се проведе в София в средата на декември.

Снимката: 12 отличия за каратеките на „Дарис“ от 12-ия национален фестивал по бойни спортове

Spread the love