80-годишен учител от Благоевград подмладява с магическа рецепта с мед, чесън и лимони, подобрява се и зрението

Filed under: Благоевград |

Ефективният еликсир включва 200 г ленено масло, 4 средно големи лимона, 3 глави чесън и 1 килограм мед, обяснява пенсионерът Спас Спасов

259-01-05  spas spasov copy

Магическа рецепта с мед и лимони върши чудеса с човешкия организъм.Това заяви за „Вяра” 80-годишният пенсиониран начален учител Спас Спасов, който продава лимонови дръвчета на благоевградския пазар.Според възрастния мъж, който видимо изглежда много по-млад, рецептата за една ефективна смес е много лесна, включва натурални продукти и се приготвя в домашни условия.

”Хора, които са я пробвали, казват, че благодарение на нея са подобрили зрението си. Освен това вълшебната смес има подмладяващо и възстановяващо действие”, обясни бай Спас, докато продаваше продукцията си на открития кооперативен пазар. Беше изложил две лимонови дръвчета, като по-малкото продаваше за 10 лв., а по-голямото за 35. Обяснява, че отглеждането на лимоните се е превърнало в негово хоби, отглежда ги от 52 години.

Грижи се и за 8 кошера пчели. Бурканите с мед продава по 10 лв. и така подпомага семейния си бюджет. Заедно със съпругата му Лиляна, която работела като домакинка към детска градина,се радват на три дъщери – Татяна, Румяна и Николина,и на няколко внуци.

За магическата рецепта на бай Спас са нужни 200 г ленено масло, 4 средно големи лимона, 3 глави чесън и 1 килограм мед. Лимоните заедно с кората се смилат и към тях се добавя чесънът, който трябва да е предварително смачкан. Към тази смес се добавят медът и лененото масло, след което всичко се разбърква с дървена лъжица (металната убива полезните вещества).

Полученият лек се прелива в чисти стъклени бурканчета с капачки.

Препоръчително е сместа да се съхранява в хладилник.

От полезния еликсир се приема по 1 супена лъжица преди всяко хранене. След като количеството свърши, можете да си приготвите още, обяснява Спас Спасов.

Снимката:  Спас Спасов

Spread the love