Краеведът Иван Хаджийски оглави Обществения съвет по култура в Дупница, Крум Милев с отвод заради конфликт на интереси

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Мариана Александрова представя нова книга, Воин Войнов, „Актавис” и „Дани” правят концерт за 20-и рожден ден, общината награждава с плакети и грамоти ветерани за 100 г. организиран футбол

259-06-01IVAN HADGIISKI I VOIN VOINOV copy

Краеведът Иван Хаджийски оглави Обществено-експертния съвет по култура в Дупница. Той бе единодушно избран на вчерашното заседание на съвета, на който бе отчетена неговата 1-годишна дейност. За да бъде избегнат конфликт на интереси, Хаджийски смени на поста зам.-кмета Крум Милев, отговарящ за културата и социалните дейности, декларирал, че си дава отвод. Избрани бяха и двама зам.-председатели – хореографът Воин Войнов и Василка Борисова – ръководител на Състава за стари градски песни „Ноктюрно”. Служителката в общинския отдел за култура Радостина Иванова бе преизбрана за секретар на съвета, който бе създаден преди 1 година с цел подобряване на комуникацията между културните институции.

259-06-01 VASILKA BORISOVA

На мястото на отказалата се поради много служебни ангажименти репортерка в местната кабелна телевизия Маргарита Петрова в съвета бе приет издателят Валентин Боков. Присъстващите набелязаха предстоящите до края на годината културни събития. Това са представянето на седмата поетична книга на поетесата Мариана Александрова „Когато ветровете полудеят”, честването на 20-ата годишнина от основаването на Фолклорния танцов ансамбъл „Актавис” и ДЮФА „Дани” и 100 години организиран футбол в Дупница. Александрова ще представи книгата си в Околийската къща в присъствието на Боян Ангелов – председател на Съюза на писателите в страната и редактор на книгата от издателство „Български писател”.

116-07-10 Milev

Юбилеят на футбола да бъде отбелязан с връчване на плакети и грамоти на известни футболисти и треньори в миналото, реши съветът. Предложението на съвета към кмета Методи Чимев е ветераните футболисти и треньори да бъдат наградени на специална вечер на спортиста в хотел „Универсал”, за която се предвижда и коктейл. „Актавис” и „Дани” ще честват рождения си ден с концерт на 13 декември в театралния салон. По предложение на експертния съвет пенсионерският клуб на ул. „Любен Каравелов” в кв. „Васил Левски” два пъти седмично ще бъде предоставян за репетиции на Клуб „Здраве”. Стана ясно, че от клуба, съставен от 58 пенсионери, ветерани туристи и спортисти, имат намерение да ремонтират помещението. В момента възрастните хора не могат да репетират, тъй като Спортната зала е в ремонт.

Снимките:

1 Иван Хаджийски и Воин Войнов

2 Василка Борисова

3 Крум Милев

Spread the love