Назначиха екскмета на Разлог Любен Татарски за шеф на кабинета на земеделската министърка Десислава Танева

Filed under: Разлог |

261-01-15 Любен Татарски

Бившият депутат от ГЕРБ и екскмет на община Разлог Любен Татарски стана началник-кабинет в Министерството на земеделието. Заповедта за назначението му е подписана лично от земеделския министър Десислава Танева, научи репортер на в. „Вяра”. Едва преди ден обаче той влезе в шефския кабинет и седна на стола. Новината бе потвърдена за в. „Вяра” лично от него. Любен Татарски каза, че ща се постарае занапред да оправдае гласуваното му доверие от министър Десислава Танева. „Винаги съм се ръководел от това кое е най-добро за хората и техните интереси, смятам да го правя и в бъдеще”, категоричен е ексдепутатът Любен Татарски.

Припомняме, че Татарски управлява като кмет Разлог в продължение на три мандата, след което се кандидатира за народен представител от партия ГЕРБ и бе избран за депутат. През годините името му бе замесвано в имотни скандали, бе обект на проверка от страна на негови политически опоненти по отношение на доходите му и имотите, които притежава. Пръв срещу Любен Татарски се опълчи ексдепутатът Яне Янев, който поиска от полицията разследване на имотното му състояние, после атаката продължи Илиян Тодоров от партия „Атака”, който внесе в прокуратурата сигнали за действията на 18 фирми, протежирани от политици, сред които и Татарски.

261-01-15  Десислва Танева.jpeg

Срещу Любен Татарски сигнал внесе и сдружение “ Баненска буна -2011″, в който се казваше, че ощетил хазната с над 4 млн. лв с продажбата на земя – частна общинска собственост, до плажа на село Баня. В качеството му на кмет той продал тази земя на софийска фирма на скандално ниска цена -358 хиляди лева, когато земята в района се продавала 10 пъти по-скъпо. До този момент обаче все още не е ясно какви са резултатите от проверката на ДАНС по този случай. Приближени до него твърдят, че нещата се крият умишлено, други пък са убедени, че Татарски е бил най-успешният кмет на община Разлог. Каквато и да е истината обаче, е факт, че Любен Татарски отново си намери шефско кресло по високите етажи на властта.

Снимки:

1.  Любен Татарски

2.  Десислава Танева

Spread the love