ЮЗУ студентът Георги Тодоров в инфекциозното след хранително натравяне, обядвал с колеги във 2-ри студентски стол

Filed under: Благоевград |

Шефът на „Студентски общежития и столове” в Благоевград В. Янчев: Спокоен съм, това е вирус

261-06-01  Васил Янчев.jpeg

Трима студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград попаднаха за преглед в Спешното отделение (СПО) в областния център със симптоми на хранително отравяне. Единият от тях, 21-годишният Георги Тодоров, дори е приет по спешност в инфекциозното отделение на благоевградската болница със сериозни оплаквания и силни коремни болки. Младежът постъпил в отделението два часа след като се хранил във втори студентски стол, намиращ се точно срещу сградата на Съдебната палата в Благоевград. Часове след него за преглед с подобни на неговите оплаквания в Спешно отделение помощ потърсили още двама студенти, 22-годишният Димитър Николов и 19-годишната Емине Кутрева. „Положението на Димитър и Емине обаче не било тревожно, както това при Георги, и поради тази причина те не са приети за лечение болницата”, разкриха наши източници.

На Георги Тодоров са напарвени всички нужни изследвания и състоянието му се следи от медиците отблизо. За случая е сезирана и Агенцията по храните в Благоевград, която извършила проверка по случая на студентския стол. Експертите от хранителната агенция са взели проби от храната, резултатите се очаква да станат ясни до дни.

Шефът на „Студентски общежития и столове” в Благоевград Васил Янчев коментира за „Вяра”, че е абсолютно спокоен от станалото. Нещо повече дори, той твърди, че не става въпрос за хранително натравяне, а най-вероятно за някакъв вид вирус. „Няма как да се е получило натравяне от храна, тъй като продуктите, с които зареждаме и двата студентски стола, са абсолютно пресни и се купуват всеки ден. Ние не пазаруваме храна, която да я оставим да престои, тъй като и двата стола нямат складови помещения. Продуктите се купуват ежедневно и се готвят в определения ден. От тази гледна точка съм спокоен, че най-вероятно тримата студенти са тръшнати от вирус. През втори студентски стол на ден минават да се хранят над 1000 човека, в това число и преподаватели. Ако е хранително натравяне, случаите на зараза няма да са три, а много повече”, лаконичен е Васил Янчев. „Още повече че същата храна се предлага и на студентите в първи студентски стол, където на ден пък се хранят над 1500 човека”, разясни още той.

Припомняме, че преди ден трима студенти по право от ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград – двама от Кюстендил и един албанец, бяха хванати от органите на реда в момент на пласиране на дрога. Тогава пред наш репортер Васил Янчев бе категоричен, че е изумен от станалото и няма логично обяснение за случилото се.

Снимка: Васил Янчев

Spread the love