30-ина души се вдигнаха срещу незаконна сеч на дървета в Самораново

Filed under: Дупница |

Саморановци подозират за вандалщината кмета Костадинов, вбесени са: От управата на селото нямаше да премълчат, ако някой случаен грабнеше резачката, защо кметът не е сигнализирал полицията и горското

265-03-20141118_104405 copy 265-03-20141118_105028 copy

30-ина жители на дупнишкото село Самораново вчера излязоха на протест заради сеч на дървета. Недоволстващите се събраха в парка край параклиса „Св. Дух” в центъра на селото, където са отрязани 6 напълно здрави ясена. Садените преди 50 г. дървета са отрязани без разрешително. Трупите са вдигнати в нощта преди протеста, като са изметени и падналите стърготини и шума. Вбесени сме от вандалщината, споделят саморановци. Сред тях в парка бе и кметът на селото Борислав Костадинов. Той заявява, че е бил безкрайно учуден, когато разбрал за сечта и не знае кой е срязал дръвчетата. Стана ясно, че за вандалщината не е сезирана полицията. „Въпросът е защо дори кметът Костадинов не е подал сигнал в полицията и горското.

265-03-20141118_105056 copy

Това са 6 дръвчета, които не може току-така да се отрежат, без да се вдигне шум и без да се разбере. Да не говорим, че първото дърво е било отрязано преди няколко седмици. Ако някой случаен човек грабне резачката и започне да реже така, от управата няма да премълчат. Затова подозираме, че е замесен кметът на селото”, сподели саморановец, настоял да остане анонимен. Вчера саморановци обмисляха какви действия да предприемат заради незаконната сеч. Сред заелите се със скандализиращия случай е горският Михаил Севдин, който има зад гърба си около 30 г. стаж в системата на горите и е запознат със законодателството в тази сфера.

Снимките:  Саморановци се събраха в парка с отрязаните дървета.

Spread the love