Репортаж от първото заседание на 41-вото НС: Депутатът Галев – председател на НС и премиер, а брат му, Гелето – председател на Комисията по национална сигурност

Filed under: Искам думата,Последни |

266-10-01-Narodno sabranie-1

Продължение

Продължаваме разширения репортаж от първото заседание на 41-вото народно събрание. Ще припомним, че новоизбраните от народа депутати дойдохас бронирани лимузини и мощни джипове, лъскави ламборгинита, които задръстиха мижавия парламентарен паркинг и запълниха цялото пространство край храма „Св. Александър Невски“.
Новите депутатиоформиха бързо и новите парламентарни групи – „Коалиция за Братя Галеви“ (накратко – Коалиция за БГ),“Маргинали за силна България“ (МСБ), ПГ „Лупинги без граници“, ПГ „Братя за нова демокрация“ (ПГ на БНД) и пр.

 

Драги зрители,

На влизане в сградата на парламента г-да депутатите минаха през скенера и след любезната молба да се разоръжат още по-любезно задръстиха парламентарното фоайе с личното си хладно и огнестрелно оръжие – дълго, късо, автоматично и полуавтоматично, леко и тежко, плюс всякакви взривни устройства и дистанционните към тях.

Първото заседание на 41-вото НС беше председателствано от г-н депутата Галев. Той прикани всички народни избраници да почетат с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта „на загиналите в битката с престъпната държава, както и с някои от нас“ – всички Круши, Крокодили, Картофи, Мечки, Лисици, Кучета, Макарони, Юфки, Клюнове, Доктори, Професори, Маймуняци, Шебеци, Бобъри, Видри, Самоковци, Фатици, на всички Луди, Темерути, Кьорави, Японци, Руснаци, Мартенички, Бретони, Призраци, Привидения, Гяволета, Гипсове, Нарциси, Темерути, Зюмбюли, Такита, Шакита, Данкиновци, големи и малки Митковци и, разбира се – Карамански, Илия Павлов, братята Васил и Георги Илиеви. Поради дължината на списъка едноминутното мълчание продължи повече от половин час, но г-да депутатите издържаха стоически. В очите на мнозина проблеснаха сълзи с цвят на злато и вкус на кокаин. После избраниците на народа положиха тържествена клетва да служат вярно на своите интереси, да не се взривяват заедно и поотделно и да се обичат като братя.

Първи на трибуната, като най-опитен, застана Сашо Томов. В своето прочувствено слово той каза: „Всички ние, невинни, окаляни, омаскарени, идваме днес тук от мрачните килии, където бяхме хвърлени от зли, подли хора заради груби политически сметки“. Неизвестно защо депутатът Томов говореше за себе си в 3-то лице единствено число – „той“. Тримата братя Георгиеви изплакаха душите си в хоров речитатив на тема „Да не сме по-лоши от Стефан Софиянски, Атанас Атанасов, Фидел Беев и Владимир Кузов?“

Господа депутатите Брендо и Демби остро осъдиха неработещата съдебна система. „Точно така, точно така!“, реагира залата. Ванко 1 и Кондьо изказаха своите

 

горещи благодарности на „депутатката с цигулката“

 

за нейните топли грижи към тях и техните колеги сутеньори. Маджо поиска засилена охрана от НСО поради перманентна опасност за драгоценния му депутатски живот. Златко Баретата заяви, че ще сезира Конституционния съд с искането да бъде касиран изборът на серийния убиец Сиси, тъй като това е позор за парламента. „Позор, позор!“, съгласи се залата. Митьо Очите съобщи, че се отказва от депутатската заплата, понеже на него туй са му джобните за един ден. „Кис! Кис!“, отвърна залата.

Депутатът Галев подчерта, че вижда като основна своя задача грижата за младото поколение и разказа как той възпитава своите деца: „С дисциплина! Ще дам пример с дъщеря си. Беше още малка и учеше в Дупница. Купувам чисто нов джип „Мерцедес“ G класа, да я кара до училището. Тя обаче се сопна: „Какъв е този джип, защо не са му затъмнени стъклата?“ Казах й: „Хайде, марш с охраната на рейсчето! Да видиш как се ходи със селски автобус!“ Залата реагира с одобрителен смях и бурни ръкопляскания.

Г-н депутатът Лупи поиска думата по процедурен въпрос, за да произнесе своя кратък, но съдържателен апел: „Да сразим политическата мафия! Да пречупим гръбнака на политическата корупция!“ Тези думи предизвикаха взрив от аплодисменти. Така депутатът от ПГ „Лупинги без граници“ роди не само едно истинско интелектуално бижу, но и девиза на 41-вото НС.

За да бъде пълна идиличната картина, трябва да споменем и стълпотворението на парламентарния балкон. Там цареше весело оживление, бляскаха светкавици, депутатски отрочета гледаха своите татковци с грейнали очи, а нежни представителки на различните хареми си мереха силиконите и скришно флиртуваха с чуждите бодигардове.

Деловата работа на новия парламент започна със светкавично суспендиране на Конституцията, както следва: 1) забрана на партиите с цел пресичане на корупцията; 2) сливане на законодателната, изпълнителната и съдебната власт с цел по-висока ефективност; 3) моментален арест на всички лидери и ръководства на партии, на всички бивши депутати и министри и тяхното немедлено транспортиране до съответните спортни съоръжения; 4) въвеждане на пълен депутатски имунитет; 5) доживотен мандат за депутатите от 41-вото НС.

Тези предложения бяха приети с пълен консенсус и нестихващи аплаузи. За председател на 41-вото НС беше избран депутатът Галев (вероятен премиер), брат му, Гелето – председател на Комисията по национална сигурност (и вероятен шеф на ДАНС); големият Маргин – председател на здравната комисия, малкият Маргин – на социалната (с вероятност за съответните министерства); Маджо пое комисията по външните работи (и вероятно – МВнР); Лупи се нагърби с 2 комисии (респективно с 2 министерства) – на спорта и промишлеността; тримата братя Георгиеви заявиха, че ще се разстелят равномерно по територията на законодателната и изпълнителната власт с профил „Транспорт“ и „Борба с корупцията“; Данов-баща изрази предпочитания към правосъдното министерство, а Данов-син – към регионалната политика; Златко Баретата – към правата на човека и МВР; Брендо – към етичната комисия и креслото на главния прокурор; Кондьо пое културата и борбата с наркотрафика; Ванко 1 – образованието и борбата с проституцията сред младежта. По време на почивката г-да депутатите и техните свити раздадоха гигантско количество интервюта, автографи, предизборни плакати и покани за благотворителни коктейли.

Малко преди края на тържественото заседание недобросъвестни медии, контролирани от все още дишащата политическата мафия, пуснаха подлия слух как в един момент народните избраници наскачали от депутатските банки, как измъкнали незнайно откъде цял арсенал, как въоръжени до зъби престъпни, пардон –

 

парламентарни групи започнали да се отстрелват взаимно

 

как настанала страховита суматоха, как навсякъде се търкаляли безжизнени, окървавени тела, как грандиозният кристален полилей се срутил с грохот връз пленарната зала и как накрая неидентифициран депутат задействал мощно взривно устройство, което превърнало сградата на Народното събрание в руини.

На тази инсинуация депутатът Галев отвърна лаконично: „Това е грозна клевета, на която ние ще й строшим зъбките! Ние сме пазителите на парламентаризма и парламентарната демокрация! Ние, както каза г-н Лупи, ще сразим политическата мафия и ще пречупим гръбнака на политическата корупция!“

С това завършва нашият празничен репортаж от първото заседание на новия парламент. Да пожелаем успех на нашите народни избраници!

До нови срещи!

 

Снимкa:

Новите народни избраници преди да влязат в  Народното събрание (колаж)

Spread the love