Новият ВиК шеф Костадин Загорчин обеща на кмета Икономов обследване на мрежата и аварийни екипи по празниците

Filed under: Банско |

Градоначалникът поиска въвеждане на депозити за разпределителните дружества, ако искат да разкопават улиците

268-07-07  IMG_1562

 

 

Новиятначалник на Районно поделение на ВиК–Разлог, което включва общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, Костадин Загорчин се срещна с кмета на Банско Георги Икономов.

В хода на срещата кметът Икономов представи предложението за въвеждане на годишна депозитна такса за разпределителните дружества, която да покрива загубите на общината в случаите, в които не възстановяват общинските пътни настилки след аварийно разкопаване. Предложението е във връзка със зачестилите случаи, в които разходите за асфалтиране след възникнали аварии по водопроводната или електроразпределителна мрежа се покриват от общинския бюджет.

Загорчин представи основните задачи, стоящи пред новото териториално звено. По време на срещата той потвърди готовността на аварийните екипи на дружеството да реагират своевременно за отстраняване на възникнали проблеми по време на предстоящите празници. По настояване на ръководството на администрацията началникът се ангажира с извършването на обследване на водоснабдителната мрежа за ограничаване на течовете с цел подобряване на дебита по време на зимния сезон.

Засегнат бе и проблемът с водопровода, захранващ с. Елешница. С цел да се намали загубата на вода по трасето, беше обсъдено изграждането на резервоар в Добринище, който да може да обслужва голяма част от града.

В края на срещата Костадин Загорчин увери общинското ръководство, че инвестиционната програма на ВиК дружеството за 2015 г. ще им бъде изпратена за съгласуване в най-кратки срокове.

 

 

Spread the love