Окончателно: Пътят през Предела готов преди началото на зимния сезон в Банско

Filed under: Банско,Гоце Делчев,Разлог |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Готови са всичките 150 пилоти, необходими за укрепването на основата на пътя при 15-и километър от път ІІ-19 Симитли – Разлог. В момента се изгражда роствергът – завършващ елемент от укрепителните дейности. На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия аварийно-възстановителните работи се очаква да завършат преди началото на активния туристически сезон в Банско.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

Участъкът пропадна на 24 октомври т.г. след обилните дъждове в района на прохода Предел. За укрепването на отсечката от републиканския бюджет са осигурени 950 000 лв. До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при 15-и км от път ІІ-19 се извършва в лявата лента и се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола.

 

Spread the love