Вторият отбор на „Рилецо“ капитулира във Варна – 80:105, влезе в шестицата

Filed under: Спорт |

270-22-02-vasil1-Samokovci v bialo padnaha...

Дубълът на „Рилски спортист“ допусна тежко поражение при визитата си на „Икономически университет“ във Варна. Момчетата на Йордан Янков паднаха с 80:105 в изтеглен двубой от 9-ия кръг на „А“ група, но със спечелената точка съумяха да влязат в шестицата с мач повече от конкурентите си.

Изходът на срещата бе решен на практика още до почивката. Със силна игра на Николай Стоянов домакините поведоха с 23 точки – 62:39, което сякаш обезвери съперника им от Самоков.

След антракта гостите се опитаха да понамалят изоставането си и чрез топреализатора си Александър Милов на моменти успяваха да сведат изоставането си до 15-ина точки. За повече обаче представителите на рилския град като че ли нямаха сили и логично записаха четвъртата си загуба от началото на сезона.

Именно Милов бе най-полезен за „Рилецо“ с 30 точки и 8 борби. 19-годишният талант записа 9/10 от линията за наказателни удари, 3/5 от тройката и 6/11 от зоната за 2 точки. С двуцифрен резултат завършиха и съотборниците на Милов – Адриян Секулов (14), Дарин Иванов (12) и Мирослав Васов (10).

Една от основните причини за поражението на самоковци бе фактът, че спечелиха едва 30 борби. За справка – тимът от морската столица грабна внушителните 45 топки в подкошието. Освен това домакините записаха 24 асистенции срещу 18 на противника.

В следващия кръг „Рилски спортист-2“ приема стойностния състав на „Дунав“. Дуелът е следващият понеделник от 15,30 часа в „Арена Самоков“.

 

На снимката: Самоковци (в бяло) паднаха лошо по гръб в морската столица.

 

 

Spread the love