Млади социалисти от Пиринско заседаваха в Европарламента, похапнаха брюкселски шоколад

Filed under: Благоевград,Гоце Делчев,Петрич,Разлог |

Председателят на ПЕС Сергей Станишев пожела на червените младежи да се завърнат в Брюксел като евродепутати

270-05-002  vbania1

Млади социалисти от Пиринско посетиха Европарламента по покана на председателя на ПЕС Сергей Станишев.

Костадин Атанасов от Банско, Ваня Маникатева от Благоевград, Десислава Атанасова от Петрич, Венета Стефанова от Симитли, Неда Дундалова от Разлог и Магдалена Пиринска от Гоце Делчев бяха впечатлени от изключителното гостоприемство на Сергей Станишев и неговия екип. Те успяха да се запознаят със състава и работата на Европейския парламент.

270-05-002  vania2

Младите социалисти бяха удостоени с честта да присъстват на всички техните заседания. Те бяха посрещнати с бурни аплодисменти от всички евродепутати в залата.

Екипът на Станишев запозна младежката група с работата и инициативите на ПЕС, като им предложи да вземат участие в тях. Сергей Станишев вечеря с цялата младежка група в китно ресторантче, скрито в уличките на старинната част на Брюксел. Всички разговаряха приятелски помежду си и обсъждаха проблемите и въпросите, засягащи младите хора в България. Заедно като един екип те търсеха решения и начини за разрешаването им. На втория ден от гостуването им младите социалисти разгледаха Брюксел и успяха да се насладят на вкусния брюкселски шоколад. Вечерта им премина в приятелски разговори с народния представител от Благоевград Кристиан Вигенин, който също уважи младежите с присъствието си.

270-05-002  vania3

В бурни разговори, срещи, семинари и шопинг преминаха бързо двата дни на младежите от Благоевград. В България те се завърнаха въодушевени, заредени с енергия и амбиция за промяна.

На сбогуване председателят на ПЕС Сергей Станишев подари на социалистите снимка на цялата група с пожелания всеки един да се завърне в Брюксел, но не като посетител, а като евродепутат.

 

Снимките:

1  Групата си направи обща снимка.

2 Младежите вечеряха в китно ресторантче.

3  Младите социалисти са доволни от гостуването си в ЕП.

Spread the love