Монтираха 28-метрова елха в Благоевград, палят коледните светлини на 5 декември

Filed under: Благоевград |

271-02-0333   5

Монтираха коледната елха на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград. По думите на работниците, които я позиционираха в центъра до фонтаните, тя е висока 27,5 метра. Красивата елха вече събра погледите на минувачи, които коментираха, че с всяка изминала година общинското ръководство избира все по-хубава.

„Започна да се усеща коледният дух и настроение в Благоевград още щом поставиха лампичките по дърветата и украсата из целия град, а сега с елхата е още по-коледно”, каза възрастна госпожа, която наблюдаваше поставянето на дървото.

271-02-0333  3

На пети декември по традиция ще бъдат запалени коледните светлини в Благоевград. Тази година Коледата ще премине с конкретна мисия, а именно – събиране на средства за операция на Мишо. Всяко мероприятие в община Благоевград ще премине под мотото „Благоевград за Мишо”. Събраните средства от продажба на коледни картички, изработени от малките джуджета в работилницата на Дядо Коледа, от базарите и изненадите, подготвени за жители и гости на Благоевград, ще бъдат дарени за лечението на Михаил Николов от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград, който е прикован към леглото, а скоро му предстои и абитуриентски бал.

Общинското ръководство и тази година е подготвило пъстра коледно-новогодишна програма с благотворителна мисия. Мероприятията започват с концерт, който ще се проведе днес в зала „Пейо Яворов” в Благоевград от 18,30 часа в подкрепа на Мишо.

 

 

 

Spread the love