Бизнесменът Христо Ковачки пръснал 10 млн. лв. за изборите, докато виси с борч от 30 млн. лв. към БДЖ

Над 20 фирми съдят и вече фалиралата му верига за хранителни стоки „Европа” за неизплатени суми в милиони 

272-03-02- Христо Ковачки

 

Бизнесменът Христо Ковачки, който дължи над 30 млн. лева на БДЖ, е дал близо 10 млн. лева за предизборна кампания. Срещу тази сума крупният бизнесмен вкара политическото си творение ЛИДЕР в българския парламент. Междувременно липсващи 6 млн. лева са в основата на скандали в сърцето на империята на Ковачки, съобщава „Галерия”.
Крупната сума се изпарила по трасето в предизборната кампания, след като попаднала в ръцете на неговата пиарка Десислава Филипова и рекламна агенция „Бумеранг 2008”, твърди изданието.
Агенцията била използвана за разплащане с медиите за представянето на подписаната в последния момент преди изборите на 5 октомври с партията на Николай Бареков.
Филипова е снаха на формалния председател на ЛИДЕР Кънчо Филипов. След като се озова в парламента, Филипов напусна шефския си пост във фирмата на Ковачки „Брикел”. Още със създаването на партията обаче се знае, че зад нея стои именно Ковачки. В същото време мините на Ковачки са натрупали над 16 млн. лева задължения към държавата. Още толкова дружествата на Ковачки дължат и на БДЖ – Товарни превози. Над 1000 служители от мините готвят гладна стачка заради забавени заплати. Над 20 фирми пък съдят и вече фалиралата му верига за хранителни стоки „Европа” за неизплатени суми в милиони.
Според запознати Ковачки не бил особено доволен от профуканите пари по изборите, след като днешната коалиция „Български демократичен център” е вкарала едва 14 депутати.

Spread the love

5 коментара за: Бизнесменът Христо Ковачки пръснал 10 млн. лв. за изборите, докато виси с борч от 30 млн. лв. към БДЖ

 1. Радвай се, че са 6 милиона и си я хванал, а можеше да са 60 милиона.

  do Kovacki
  2014/ноември/27 at 12:58 PM

 2. Пиарката“ е свикнала само с подмолни номерца, нали благодарение на тях се задържа в тази „фирма“. За работа не я търси, ни разбира, ни отбира, що е това, работа, но виж интрижка да спретне, да оклевети някой, за това цена няма, тя е човека! Филипова и много други като нея, са свикнали да живеят на гърба на другите, мисля, че Ковачки е време да ги одучи от вредните им навици, време е Ковачки да им потърси отговорност за провалите им, за лъжите им, за измамите им, за кражбите им ……!

  do Kovacki
  2014/ноември/27 at 12:54 PM

 3. Лиде Филипова май ти е спряла плащанята щом вече пишеш против нея, дааааа така е, а беше хубаво и взимаше добри парички да плюеш един свестен човек, Лидия Павлова, Чаврагански – гея, Десислава Филипова, такава цветна картинка сте, главният Прокурор така ще се забавлява с вас!!!ВРЕМЕ Е ДА си получите ТОВА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТЕ! ПРИМКАТА СЕ ЗАТЯГА

  1
  2014/ноември/27 at 12:23 PM

 4. Филипова е една долна и мръсна К…А, не става и за това де, ама си мисли че и това може. Тая мръсница гледа само как да открадне някоя парица, от нея не става нищо. Провали се тотално като пиарка, а незнам кой и е дал и да управлява като в главата си тази има вместо мозък, една голяма празнина. Две думи на кръс не може да каже, ако напише едно изречениее в него ще има стотици правописни грешки. Дано най сетне си получи заслужното и тя и лакеите и в Бобов дол Борисова и Чаврагански.

  чудо крадлата Филипова
  2014/ноември/27 at 12:17 PM

 5. Тази грозотия филипова не е откраднала само тези 6 милионта, това тъпоумно, смешно и жалко същество заедно с колежката си Дончева са откраднали много повече. Ковачки да си провери колко парички му липсват благодарение на тези двете нищожества.

  чудо крадлата Филипова
  2014/ноември/27 at 12:07 PM