Страшен психотерор: Вандали плашат със смърт ромчета от Девето училище в Перник, омазаха стените на школото със свастики и закачиха бележка: Не трийте, ще стане по-лошо

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Това е второто посегателство срещу училището, директорът Марин Никодимов търси помощ от кмета Иванов и шефката на РИО Ваня Коконова

272-03-01-vanya

Вандали посегнаха за пореден път на Девето основно училище в пернишкия квартал „Твърди ливади”. Стените на училището бяха изрисувани с обидни квалификации, свастики и рисунки.

Изборът на вандалите не е случаен. Там почти всички деца са от ромски произход. Случаят не е прецедент. Преди десетина дни фасадата на учебното заведение отново беше „украсена” със спрей, уточниха от ръководството на училището. Директорът Марин Никодимов поясни, че тогава надписите били покрити с латекс. След поредния инцидент той вече не приема станалото като обикновен вандализъм, смята обаче, че по-скоро това е опасен за децата, а и обществото рецидив и затова е потърсил както съдействието на полицията, така и на кмета на общината Иван Иванов и началника на РИО на МОН Ваня Коконова. Твърди се, че заедно с използвания спрей е намерена и бележка с отправена заплаха. „Не трийте, ще стане по-лошо!”, пишело на нея.

263-03-06 Иван Иванов

Жители на квартала твърдят, че миналия път било изписано „Циганите на сапун“, „Смърт за циганите“. Надписите притеснили и деца, и сред родители и се наложило директорът да ги успокоява.

Никодимов и съпругата му Галина, която бе зам. областен управител на Перник, са партийно обвързани с ДПС.

Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112. Полицаите направили оглед на местопроизшествието.

Снимките:

1 Ваня Коконова

2 Иван Иванов

Spread the love