Петгодишният Филип Кънев, син на талантливите благоевградски актьори Ива Динчева и Кънчо Кънев, страда от детска церебрална парализа

Filed under: Благоевград |

Лъчезарното дете се нуждае от лечение в чужбина, нужни са 60 хил. лева на година, средствата не достигат

274-07-02  filip

 

Петгодишният Филип Кънев, син на талантливите благоевградски актьори Ива Динчева и Кънчо Кънев, страда от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение в чужбина. То е започнало, но средствата не достигат. Процедурите по рехабилитацията дават отличен резултат – след тях детето вече се изправя и дори ходи, макар и с шини. Лекарите казват, че има шанс да живее нормално. Вроденото заболяване не засяга интелектуалното му развитие. Филипчо не спира да бърбори. За пътуванията и лечението в Израел са необходими 60 хил. лева на година, но сумата е непосилна за семейството. Филипчо е внуче на директорката на библиотека “Родина” Слава Драганова.

Първи колегите на актьорите Къневи в Благоевград подеха кампания “Да играем за Филип”, след тях и други театрални състави от страната подкрепиха семейството.

Във фоайето на ДТ “Гео Милев”-Стара Загора също има кутия, където преди всяко представление се набират средства.

Тази събота Лъчко от Благоевград, който вижда със сърцето си, гостува в предаването „Предай нататък“ на Наталия Симеонова. Този път обаче Лъчко бе в студиото на предаването не като герой, а като поръчител в историята на Филип. Лъчко се запознава с Филип и семейството му в театъра. Ива и Кънчо – родителите на Филипчо, са актьори в Благоевград, както и родителите на Лъчко.

Филипчо се ражда в седмия месец и за жалост след изследвания му е поставена диагноза детска церебрална парализа – ДЦП. От този момент нататък семейството му не спира да търси начини за лечение, рехабилитации в България и Израел.

Всеки, които иска да помогне на Филип, може да го направи на тази сметка:

Титуляр: Филип Кънчев Кънев
Банка: Първа инвестиционна банка
IBAN: BG11FINV91501315914053
BIC: FINVBGSH

Снимката:  Петгодишният Филип с баща си Кънчо Кънев

 

 

 

 

Spread the love