Иван Иванов представи екипа си: Бившият ОбС шеф Владислав Караилиев, Румяна Гьорева, д-р Адриан Симеонов са новите зам.-кметове на Перник, пазената в тайна Евелина Манчева поема икономическите дейности  

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Kараилиев и д-р Симеонов прехвърлят фирмите си на други лица, за да избегнат конфликт на интереси

276-03-01 Иван Иванов и екип copy

Кметът на Перник инж. Иван Иванов представи официално новите четирима заместник-кметове на общината. Трима от тях са добре познати на перничани Румяна Гьорева, Владислав Караилиев и д-р Адриан Симеонов. Новото име е Евелина Манчева.

Владислав Караилиев поема ресора „Строителство и териториално устройство”. Той е работил близо 5 години като началник-отдел „Градоустройство” в община Перник. Бил е председател на Общинския съвет в Перник, а в момента е общински съветник в местния минипарламент от партия ГЕРБ. Женен е, с две деца. Занимавал се е частен бизнес.

„Надявам се с работата, която ще извършвам в качеството на заместник-кмет, да покажа, че имам качества и най-вече мога да бъда и съм екипен играч. Като цели, с които на първо време бих се заел, са да се запозная с работата на двете дирекции, които са към моя ресор, проектът за ремонт на площада и проблемът със сметоизвозването”, заяви инж. Караилиев.

Румяна Гьорева е новия зам.-кмет, поемащ ресора „Образование и култура”. Има две магистърски степени – по химия и физика и теория и управление на образованието (образователен мениджмънт). Професионалния си път е извървяла от учител до помощник-директор в основно училище и професионална гимназия. Осем години е била началник на отдел в РИО-Перник. Омъжена е, има две деца.

„Превръщането на общината в едно красиво и привлекателно място за живеене е един от приоритетите на екипа, чийто член съм и аз. Философията ми за управление е управление чрез и за хората. Важни са потребностите на жителите на Перник. Приоритетни ще са образованието и развитието на културната среда на община Перник”, каза Гьорева.

Д-р Адриан Симеонов ще отговаря за здравеопазването и социалните дейности. Завършил е медицина в Плевен, в момента е специализант по педиатрия. Работил е в болницата в Перник – в Бърза помощ и в отделение. Женен е, има две деца. „Познавам проблемите в сферата. Ситуацията в момента е доста трудна, но аз съм креативен човек. Мисля, че енергията, която притежавам, ще бъде насочена в правилната посока и ще има доста добър резултат от работата на целия екип”, заяви д-р Симеонов.

Евелина Манчева е дълго пазеният в тайна заместник-кмет по икономическите дейности в новия екип в кмета Иван Иванов. Тя също е семейна, има две деца, които са завършили средното си образование в Перник. Завършила е английската гимназия в Правец, след това е учила в УНСС. Има магистърска степен, специалност „Счетоводство и контрол”. Работила е като главен счетоводител, финансов директор в няколко големи частни холдинга. Две години е била шеф на „Ученически отдих и спорт” към МОН. През този период за първи път дружеството е било с положителен финансов отчет.

Инж. Иванов, представяйки екипа си, пое ангажимент общината вече да има едно напълно прозрачно управление, за разлика от старото, докарало я до тежък финансов колапс с 16 милиона лева борчове.

Владислав Караилиев и д-р Адриян Симеонов, които са собственици на фирми в момента, заявиха че в законовия 30-дневен срок ще прехвърлят собствеността на своите фирми, за да няма конфликт на интереси. Д-р Симеонов се ангажира и да накара новия собственик на фирмата му да подпише декларация, че няма да участва в общински дейности или конкурси.

Снимката:

Новият кмет на Перник с екипа си

Spread the love