10 000 студенти от страната и чужбина атакуват Банско за 8 декември, кувертите между 50 и 100 лв.

Filed under: Банско,Благоевград |

276-01-06  99356 copy

Над 10 000 студенти от цялата страна се очаква да окупират Банско за предстоящия студентски празник 8 декември. Още преди месец пък туроператорите и студентите са започнали с резервациите за празника. Това каза Янка Рахова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантъорите в Банско. Резервации за 8 декември продължават все още да се правят, уточни тя. Цените на кувертите тази година пък са в пъти по-ниски и по-достъпни спрямо миналогодишните, уверяват още от Сдружението на хотелиерите и ресторантъорите в Банско. Предлаганите куверти са между 50 до 100 лева.

276-01-06  P1210418 copy

„Средната цена в 3-звездните и 4-звездните хотели е около 100 лева за пакет, в по-високо категорийните хотели цените на празничния пакет варират между 120 и 130 лева”, обясни Рахова. По думите й въпреки кризата и икономическите проблеми интересът от страна на студентите е голям и доста от хотелите вече са резервирани. Студентите имат голям избор, относно това как и с колко средства ще прекарат предстоящия празник. По думите на председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантъорите в курортния град сред най-търсените е пакетът, възлизащ на цена от 100 лева, който включва две нощувки, две закуски и празнична вечеря. В заключение Янка Рахова допълни, че въпреки засиления интерес и масовите резервации Банско разполага с добра база и има възможност и готовност да поеме много студенти и празнуващи и ще приема резервации дори в самия празничен ден.

Студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград Марин и Веско са родом от Банско. Пред наш екип те казаха, че най-хубавият град за честване на предстоящия празник е именно градчето в полите на Пирин планина. „В Банско се празнува най-добре, тук всичко е най-хубаво и най-качествено. Механите работят на пълни обороти, цените са достъпни за всички, очакавме само снега, за да бъде пейзажът пълен”, ентусиазирани допълниха младежите.

Подобно е мнението и на второкурсничките от специалност „Предучилищна педагогика” в ЮЗУ „Н. Рилски” в Благоевград Мария и Анелия. „Много обичаме разходките в планината, често ходим на поход със свои приятелки някъде, където решим. Банско е сред предпочитаните от нас места за изкарване на студентския празник, миналата година бяхме там, сега пак сме напарвили резервации за същото място и същия хотел”, допълниха те. Освен от български студенти Банско се очаква да бъде посетено и от близо 3000 гръцки студенти за празника. А изненадите, подготвени за студентите от общинското ръководство там, са безброй, но за момента те остават в пълна тайна, коментират пък от общинската администрация в курортната община.

Снимките:

1  – Второкурсничките Мария и Анелия казват, че и тази година ще посрещната студентския празник в Банско

2- Банскалиите Марин и Веско са категорични, че най-хубавият студентски празник са чества в Банско

 

 

Spread the love